Categories: Nedir ?

Zerion Nedir? DeFi için Hepsi Bir Ortada Portföy İdaresi Zerion Rehberi

Zerion, DeFi yatırımcıları için tüm varlıklarınıza ve yatırımlarınıza tek bir yerden erişmenizi sağlayan bir portföy yönetimi panosudur.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter ve Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Hem web hem de mobil uygulama sunan Zerion, merkezi olmayan finans yatırımcıları için bir portföy yönetimi arayüzüdür. Zerion uygulaması, tüm DeFi varlıklarınızın performansını tek bir yerden izlemenize olanak tanır. Ek olarak, Zerion’un kripto platformu, DeFi protokolleriyle etkileşime girmenizi sağlayarak, uygulamadan çıkmadan token satın alıp takas etmenizi, ödünç almanızı, ödünç vermenizi ve havuzlara likidite sağlamanızı mümkün kılar. Uygulama 5 temel özellik sunar: Yatırım, Havuzlar, Değişim, Tasarruf ve Ödünç Alma ve geniş ve DeFi tokenleri.

Zerion Nedir?

2016 yılında kurulan Zerion, merkezi olmayan finans (DeFi) yatırımcıları için bir portföy yönetimi arayüzüdür. Zerion’un web ve mobil uygulamaları, birden fazla cüzdana yayılmış olsalar bile, DeFi varlıklarınızı tek bir yerden yönetmenizi mümkün kılar ve uygulamadan çıkmadan getirileri izlemenize, alım satım gerçekleştirmenize, borç vermenize, yatırım yapmanıza ve ödünç almanıza olanak tanır.

Zerion uygulaması gözetim altında değildir ve Ethereum tabanlıdır, yani Zerion özel anahtarlarınıza asla erişemez. Uygulama, diğerleri arasında Uniswap, Curve, Balancer, Yearn.Finance, Compound ve SushiSwap dahil olmak üzere 50’den fazla DeFi protokolünü barındırıyor.

Zerion Crypto Platformu Nedir?

Zerion, kullanıcı adlarını ve hesapları kullanmaz, bu nedenle uygulamayı kullanmaya başlamak için önce Metamask, Metamask mobile, Ledger, Fortmatic, Coinbase Wallet veya TrustWallet gibi bir Ethereum cüzdanı oluşturmanız veya bağlamanız gerekir. Zerion ayrıca yalnızca kendi uygulamasında çalışan kendi cüzdanını da sunar. Zerion’a birden fazla cüzdan bağlayabilir ve mevcut varlıklarınız varsa bunları hemen takip etmeye başlayabilirsiniz. Herhangi bir DeFi varlığınız yoksa ancak bir miktar edinmek istiyorsanız, Zerion’dan veya bir borsadan ether (ETH) satın alabilir ve ETH’yi cüzdanınıza yatırdıktan sonra hemen yatırım yapmaya başlayabilirsiniz.

Zerion Uygulaması ve Zerion Cüzdanının Özellikleri

Zerion blok zinciri arayüzü, bireysel varlıkların değerine ve performansına ek olarak DeFi varlıklarınızın toplam değerini ve portföyünüzün performansını görüntüler. Uygulama 5 temel özellik sunar: Yatırım, Havuzlar, Değişim, Kaydetme ve Ödünç.

Yatırım özelliği, bir sepet DeFi tokenini izleyen DeFi endeks tokenleri gibi ERC-20 tokenlerini alıp satmanıza olanak tanır; DeFi protokollerinde yapılan değişiklikleri oylamanıza izin veren yönetim tokenleri; ve kapılı bir Discord topluluğuna erişmenize veya bir içerik oluşturucunun kariyerine yatırım yapmanıza izin vermek gibi çeşitli işlevlere sahip sosyal tokenlerdir. Tokenlere, örneğin, Katman-2 ölçekleme tokenleri gibi, piyasa değerine veya kategoriye göre de göz atabilirsiniz .

Havuzlar özelliği, diğerlerinin yanı sıra Curve, SushiSwap, Uniswap, Balancer, Bancor, Badger ve KeeperDAO gibi merkezi olmayan borsalardaki (DEX’ler) likidite havuzlarına likidite sağlamanıza olanak tanır. Bu borsalar, işlemleri yürütmek için geleneksel bir sipariş defteri yerine kullanıcı tarafından sağlanan likiditeye dayanan otomatik piyasa yapıcılardır (AMM’ler). Likidite sağlamanın bir ödülü olarak, havuzda gerçekleştirilen işlemlerden ücret kazanabilirsiniz.

Exchange özelliği, likidite sağlayıcı (LP) tokenleri ve varlıkları Curve ve Yearn.Finance gibi platformlarda kasalara yatırmaktan alınan tokenler dahil olmak üzere tokenlerle icaret yapmanıza olanak tanır. Zerion kripto platformu, likiditesini diğerleri arasında SushiSwap, Uniswap, Balancer ve Curve gibi popüler DEX’lerden sağlar ve bu nedenle sizin adınıza ticaret yapmanın ucuz ve hızlı yollarını bulmak için tüm bu platformları sorgular.

Zerion uygulamasının Kaydet özelliği, merkezi olmayan bir para piyasası protokolü olan Compound ile entegredir ve DeFi varlıklarınızı ödünç vermenize ve ödül olarak faiz kazanmanıza olanak tanır. Ayrıca Compound, Maker, Liquity gibi protokollerle entegre olan Zerion’un Borrow özelliği ile teminatlı kredi kullanabilirsiniz. Teminatlı krediler, krediyi geri ödeyene kadar yatırdığınız ETH gibi teminatlara karşı stablecoin gibi varlıkları ödünç almanıza olanak tanır. Zerion’un arayüzü size birikmiş toplam borç tutarı, yatırdığınız toplam teminat tutarı ve tahakkuk eden faiz dahil olmak üzere kredilerinizin bir özetini gösterir.

DeFi ekosistemi etkileyici bir hızla büyümeye devam ederken, Zerion’un birleşik portföy varlık yönetimi arayüzü, tüm yatırımlarınızı ve taahhütlerinizi tek bir yerde tutmak için güçlü bir araçtır.

Kaynak:  Coinkolik

Ulaş Utku Bozdoğan

Recent Posts

Egrag Crypto’dan XRP Fiyat Tahminleri: 110 Dolar Mümkün mü?

Ünlü kripto analisti Egrag Crypto, XRP'nin fiyatı için oldukça iddialı bir öngörüde bulundu. Analist, XRP'nin…

2 hafta ago

Kurumsal Yatırımcıların Kripto Paralara Artan İlgisi ve Altcoin Sezonu

Kurumsal yatırımcıların kripto paralara olan ilgisi artarken, altcoin sezonu da hız kazanıyor. Bu yazıda, yatırımcıların…

2 hafta ago

Ondo Finance ve World Liberty Financial Ortaklığı ile Tokenizasyonun Geleceği

Ondo Finance ve World Liberty Financial iş birliği ile tokenizasyonun geleceğini keşfedin. Kripto dünyasında yenilikçi…

2 hafta ago

Binance Coin (BNB) Fiyat Analizi: $800 Hedefi ve Kritik Dirençler

Binance Coin (BNB) fiyat analizi ile $800 hedefini keşfedin. Kritik direnç seviyeleri ve piyasa dinamikleri…

2 hafta ago

Bitcoin mi Yoksa XRP Coin mi? 10.000 Dolar Yatırım İçin Hangisi Daha İyi?

Bitcoin mi yoksa XRP Coin mi? 10.000 dolar yatırım için hangisi daha iyi? Bu makalede,…

2 hafta ago

Dogecoin Fiyat Analizi: Belirsizlik ve Yatırımcı Davranışları

Dogecoin fiyat analizi ile belirsizlikleri ve yatırımcı davranışlarını keşfedin. Kripto para piyasasında Dogecoin'in mevcut durumu…

2 hafta ago