Avrupa Birliği (AB) şu ana kadar kripto paralar ve Bitcoin, Ether veya XRP gibi dijital varlıklar ile kara para aklama ve terör finansmanı konularında olumsuz bir tutum sergiledi. Ancak, bu görüş yavaş ama emin adımlarla dönüyor gibi görünüyor. Dördüncü Para Aklama Direktifinin revize edilmesi bankalar için büyük rahatlama sağlayacak gibi.
AB, 2020’de yürürlüğe girmesi planlanan dördüncü Para Aklama Direktifi üzerine yeni bir tasarı çıkardı. Şimdiye kadar, bankacılık kurumlarının sanal varlık teklif etmeleri veya müşterileri için saklamaları yasaktı. Alman Federal Meclisi bu AB yasasını bir fırsat olarak değerlendirdi ve yakın zamanda ilgili basitleştirmeleri sağlayan yasa tasarısını uygulamaya koydu. Ancak, yasanın yürürlüğe girebilmesi için daha fazla onay alınması gerekiyor.
Yeni yasa taslağında, ilk versiyonda hala var olan ayrılma gereği silindi. Ayrılma şartı, Bitcoin ve diğer dijital varlıkların elde tutulmasının, diğer bankacılık işlemleriyle aynı tüzel kişiden kaynaklanmaması gerektiğini içeriyor. Buna göre, bankalar uygun bir saklama hizmeti sunan harici servis sağlayıcılara başvurmak zorundalar.
Bununla birlikte, gelecek yıldan itibaren, Almanya’daki bankalar, müşterilerine çevrimiçi bankacılıktaki hisse senetleri veya menkul kıymetler gibi geleneksel finansal araçların yanı sıra kripto para birimleri sunabilecekler. Endüstri uzmanları bu kararı memnuniyetle karşılamakta ve Almanya’ya kripto para birimleri düzenlemesinde öncü bir rol vermekte. Danışmanlık şirketi DLC’nin başkanı Sven Hildebrandt şöyle diyor:
Almanya kripto cenneti olma yolunda ilerliyor. Alman yasama meclisi, kripto sorumlularının düzenlenmesinde öncü bir rol oynuyor.
Alman Bankacılar Birliği (BdB), bankaların müşteri varlıklarını güvende tutma konusunda güçlü bir güvenlik ve risk yönetimi konusunda zengin deneyime sahip olduğunu belirtiyor. Ek olarak, bankalar her zaman Mali Denetleme Kurumu tarafından izlenmekte ve sürekli gözlemlenmektedir.
Eleştirmenler, bankaların kripto para birimlerinin agresif bir şekilde reklamını yapabilmesinden endişeli. Mali uzman Niels Nauhauser şöyle açıklıyor:
Temel olarak, komisyon haklıysa, bankalar çok çeşitli finansal ürünler satarlar. Kripto para satmalarına ve bir ücret karşılığında saklamalarına izin verilirse, müşterilerin varlıklarını, ne elde ettiklerini bilmeden toplam zarar riskiyle satma riskine maruz kalabilirler.
Ekonomist Fabio de Masi, bankaların bu kazançlı işe girebilmek için bu anı beklediklerini işaret ediyor. Bununla birlikte, kripto paralar konusunda yeterli bilgi ve ortaya çıkan risklerin detaylı açıklanması gerek bulunuyor.
Bankalar kripto işlemlerinden elde edilen kazançlar konusunda oldukça pozitifler. Ancak, finansal tüketicinin korunmasına zarar verilmemelidir.
Bu adım, insanların günlük yaşamlarında kullanımlarını artırmayacak olmasına rağmen, kripto para birimlerinin yayılmasını ve kabul edilmesini teşvik edecektir. Bitcoin daha geniş bir müşteri tabanına spekülatif bir araç olarak sunulabilir ve böylece hisse senetleri ve menkul kıymetlerle daha sıkı rekabet edebilir.
2013’ten beri, Bitcoin, dünyadaki en önemli hisse senedi endekslerinden olan S&P500’den daha yüksek getiri elde etti. Güçlü performansına rağmen, bu gelişmelerin Bitcoin fiyatı ve pazarın gelişimi üzerindeki etkisinin ne olduğu görülmeye devam ediyor. yazımız yayına hazırlanırken, Bitcoin, 7.545 dolardan işlem görüyordu.
crypto-news-flash
Binance, VTHO Coin'i futures pazarına ekleyerek yatırımcılara yeni fırsatlar sunuyor. Bu gelişme, VTHO'nun piyasa dinamiklerini…
Donald Trump'ın DeFi projesi World Liberty Financial, TRON yatırımlarını arttırarak kripto para dünyasında yeni bir…
ABD'nin yapay zeka yatırımı, Trump'ın Stargate girişimi ile kripto piyasasında yeni dinamikler yaratıyor. Bu içerikte,…
Kripto para piyasasında açgözlülük ve son gelişmeleri keşfedin. Yatırımcı psikolojisi, piyasa dalgalanmaları ve gelecekteki trendler…
Bank of America CEO'su Brian Moynihan, kripto para dünyasındaki gelişmeleri ve bankanın bu alandaki stratejilerini…
Kripto para piyasasında dolandırıcılık vakalarının artışı, yatırımcılar için büyük bir tehdit oluşturuyor. Bu yazıda, dolandırıcılık…