1. Yapay Zeka Zirvesi etkinliği çevrim içi olarak gerçekleştirildi. Zirvede “Kültür ve Sanatta Teknoloji Etkisi: NFT” konusu konuşuldu.
Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Ağustos 2021’de açıklanan Türkiye Yapay Zeka Stratejileri’ni desteklemek amacıyla düzenlenen zirvede “Kültür ve Sanatta Teknoloji Etkisi: NFT” konusu ele alındı.
Habertürk TV Kültür Sanat Direktörü, gazeteci Aysun Öz’ün yönettiği panelin açılış konuşmasını yapan Kültür ve Turizm Bakanı Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz, dijital sanat alanında telif konusunun özel bir başlık olması gerektiğini belirterek, NFT aracılığıyla genç sanatçıların üretiminin artacağını sözlerine ekleyerek şöyle konuştu;
“NFT’nin Sanattan Öte Sanatçıya Katkısı Olacağını Düşünüyorum”
Panelde konuşmacı olarak yer alan yapımcı, senarist ve yönetmen Birol Güven de NFT’yi hukuksal olay olarak algıladığını ve noter gibi de tanımladığını, NFT’nin sanattan öte sanatçıya bir katkısı olacağını söyleyerek, şöyle konuştu;
“Bir Sanat Eseri İle Öncelikle NFT’yi Ayırmamız Gerekir”
NFT’nin sanatta üretimi arttırabileceğini, fakat kaliteyi artırma konusunun ise tartışmalı olduğu yorumunu yapan Güven, sözlerini şöyle sürdürdü:
Panelde, sanatçı ve eğitmen Bager Akbay da yaptığı sunumla NFT ile sanat eseri üretiminin nasıl olduğunu anlattı. Dijital sanatçı, besteci Mehmet Ünal ise konuşmasında NFT’yi müzikal perspektiften ele aldı.
Kaynak: Coinkolik