Kripto para ünitesinin süratli tempolu dünyasında, eğrinin önünde kalmak çok kıymetlidir. Kripto alanında ortaya çıkan eğilimleri ve tasaları belirleme konusunda dikkat çeken kişi, ünlü bir kripto para analisti ve influencer’ı olan Miles Deutscher oldu. Deutscher bu hafta bir sefer daha Twitter’da, ihtimamla hazırladığı izleme listesini paylaşarak altcoin dünyasındaki en ilgi alımlı proje ve anlatılardan kimilerine ışık tuttu.
GALA ve KAVA, bu hafta dikkat çeken altcoin projelerinden oldu
Deutscher’in radarının en zirvesinde, son vakitlerde kurumsal yatırımcıların büyük ilgisini çeken bir Blockchain platformu olan KAVA yer alıyor. Bu yeni ilginin katalizörü, KAVA’nın kripto varlıkların inançlı bir formda depolanması ve aktarılması konusunda uzmanlaşmış bir platform olan Fireblocks ile entegrasyonu oldu. Deutscher, bu entegrasyonun KAVA’yı kripto dünyasında gezinmek isteyen kurumlar için nasıl cazip bir seçenek olarak konumlandırdığını vurguladı. KAVA’nın profilini daha da güçlendiren Deutscher, risk sermayesi şirketi DWF Labs’ın projeye yatırım yapmış göründüğünü belirtti.
Diğer yandan Deutscher, kripto alanında bir oyun platformu olan GALA ile ilgili bir ikazda bulundu. GALA’nın her iki kurucusunun da birbirlerine karşı yasal süreç başlatması ve geniş kapsamlı tesirleri olabilecek tezleri gündeme getirmesi nedeniyle tasa verici bir iç çatışmaya ışık tuttu. Deutscher, bu iç kaosun GALA tokeninin fiyatını ve projenin gelecekteki gelişimini olumsuz etkileyebileceğine dair tasalarını lisana getirdi. Buna ek olarak Deutscher, her iki kurucunun da ağdaki node’ların kıymetli bir kısmına sahip olması nedeniyle GALA’nın merkezileşmesi konusundaki telaşlarını lisana getirdi. Bu merkezileşme özelliğinin, projenin merkeziyetsizlik gayelerini baltalayabileceğini savundu.
PYR, MKR ve SUI için sırada neler var?
Deutscher ayrıyeten MakerDAO’nun (MKR) platformun ölçeklenebilirliğini, güvenliğini ve merkeziyetsizliğini geliştirmek üzere tasarlanan “End Game” teşebbüsüne ait görüşlerini de paylaştı. Dikkate kıymet tekliflerden biri, Solana kod tabanı üzerine inşa edilmiş mahallî bir zincir olan “NewChain”in başlatılmasını içeriyor. Deutscher, teşebbüsün farklı potansiyelini kabul ederken, Ethereum’un kurucu ortağı Vitalik Buterin’in cevap olarak kalan MKR tokenlerini satma kararını çevreleyen tartışmanın altını çizdi.
Odağını PYR’ye çeviren Deutscher, token’ın GALA’nın düşünceleri karşısındaki direncini vurguladı. Likidite GALA’dan uzaklaşıp öbür oyun projelerine gerçek akarken PYR’nin güçlü bir performans sergilediğini gözlemledi. Ayrıyeten Deutscher, SUI’nin geçtiğimiz ay Toplam Kilitli Bedelde (TVL) %70’lik etkileyici bir artış kaydettiğini, bunun da talep ve benimsemede bir artışa işaret ettiğini belirtti. Bu eğilimin devam etmesi halinde SUI’nin değerli bir büyüme yaşama potansiyeline sahip olduğunu öne sürdü.
UNFI, Livepeer, Bluzelle, SOL ve CYBER da izleme listesinde
Deutscher, DWF Labs ile bağlı tokenları tartıştı. Btcpiyasasi.com olarak da bildirdiğimiz üzere DWF Labs bir risk sermayesi şirketi ve birçok altcoin projesine yatırım yapmasıyla alanda manşetlerden düşmüyor. Lakin Deutscher’e nazaran DWF Labs’in süreçlerinin akabinde sert bir yükseliş gören altcoin’ler, daha sonra sistemsiz fiyat hareketleri sergiliyor. DWF Labs ile alakalı bu türlü coinler olarak UNFI, LPT, BLZ ve CYBER’a dikkat çekti.
Deutscher son olarak Solana (SOL) ile ilgili telaşlara de değindi. FTX’in ana şirketi Alameda Research ile yaşanan yasal bir uyuşmazlık, Galaxy Digital’in SOL fonlarının sorumlusu olarak atanmasına yol açtı. Deutscher, bu fonların tasfiyesine ait bir mahkeme kararının 13 Eylül’de verileceğini ve bunun da potansiyel olarak haftada 200 milyon dolarlık mecburî satışa neden olacağını belirtti. Bu durumun SOL’un fiyatı üzerinde kıymetli bir tesiri olabileceği konusunda uyardı.