XRP topluluğundan Linda Jones, Vitalik Buterin ve JPMorgan’ın Ripple’a karşı iş birliği yaptığını lisana getirdi.
Ripple ve SEC ortasındaki davanın bir gelişmesi olarak ortaya çıkan Hinman Belgeleri’nde, Vitalik Buterin ayrıntısı dikkat çekmişti. Argümanlar, Ethereum Kurucusu Vitalik Buterin‘in Ripple’da stajer olduğu tarafındaydı. Ripple’da stajerlik yapmak isteyen Buterin’in daha sonra Ethereum’u kurması ve Ripple’ın bir türlü belini doğrultamaması ise dikkat çekti. Muharrir Linde Jones, bunun bir kumpas olduğunu tez etti.
Jones, Buterin ve JPMorgan’ın güçlerini birleştirerek Ripple’a karşı bir kumpas kurduğunu dile getirdi.
Ripple’a Kumpas Argümanı: Vitalik Buterin ve JPMorgan Başrolde!
Önemli bir XRP topluluk üyesi olan müellif Linda Jones, ABD Merkez Bankası, JP Morgan ve Vitalik Buterin’in Ripple’a ziyan vermek için çabaladığını argüman etti.
Twitter üzerinden paylaşımda bulunan Jones, Ethereum’un kurucusu olan Vitalik Buterin’in Ripple’da stajer olarak çalıştığına dikkat çekti. Jones, Buterin’in Ripple’a stajer olarak girmeye çalışma sebebinin bir kumpas olduğunu aktardı.
Linda Jones’ın Ripple’a Kumpas İddiası
Yazar Linda Jones, Vitalik Buterin’in Ripple’da stajerlik yaptıktan sonra ayrıldığına ve Ethereum’u kurduğuna dikkat çekti. Kendi kripto ekosistemini yaratmak isteyen Buterin, Ripple’a karşı atak yaptı. Buterin, Ethereum’un merkeziyetsiz olduğunu öne sürerek Ripple’ın üstüne çıkmaya çalıştı. Büyük bir takviye gören ve ICO’dan topladığı parayla Ethereum’u inşa eden Buterin, daha sonra JPMorgan’ın kapısını çaldı. Dava belgelerinde da yer alan evraklarda görüldüğü üzere JPMorgan, Ethereum ile birçok çalışmada bulundu.
Jones ise bu Buterin’in gayesinin Ripple’ı geri plana düşürüp öne çıkmaya çalışmak olduğunu ve JPMorgan’ın da Buterin’e yardım ettiğini argüman etti.
Ayrıca Jones, bu kumpasın içinde ABD Merkez Bankası‘nın da olduğunu aktardı. Jones’a nazaran, ABD Merkez Bankası, Ripple’ın teknolojisini tehdit olarak gördü ve Ripple’a karşı bir Kuzey Yıldızı Projesi‘ni başlattı. Ripple’a karşı bir kripto ekosistemi olan Kuzey Yıldızı Projesi’nin başrolüne ise Ethereum getirildi.
JPMorgan, ABD Merkez Bankası ve Buterin paydaşlığıyla yürütülen bu teşebbüs, XRP’yi merkezi bir yapı olarak tanımladı. Bu sayede XRP, yasal süreçlere girerken Ethereum ortadan sıyrılacaktı.
Daha evvel bir JPMorgan analisti, Hinman Belgeleri’ndeki ayrıntıları inceleyerek, Ethereum’un dayanak gördüğünü belirtmişti.
İddialar bir kenara bırakıldığında, SEC’nin Ripple’a karşı epeyce acımasız olduğu görülüyor. Fakat SEC, Ethereum’un bir menkul değer olduğuna yönelik telaffuzlardan kaçınmayı tercih ediyor.
İddialar ve Cardano Kurucusu Charles Hoskinson
Ripple’a karşı kumpas tezlerinde ismi geçen bir öteki isim ise Cardano Kurucusu Charles Hoskinson oldu. Tezlere nazaran, Hoskinson da Ripple’da çalışan isimler ortasında yer alıyor.
Ancak Hoskinson, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda, Ripple‘da çalışmadığını ve Vitalik Buterin ile karıştırıldığını aktardı. Hoskinson da Buterin’in Ripple’da stajer olarak çalıştığını doğrulamış oldu.
Ayrıca Hoskinson, Ethereum’un kuruluşunda yer almış ve daha sonra projeden ayrılarak Cardano‘yu kurmuştu.
FARTCOIN'in değer kaybı ve teknik göstergeleri hakkında kapsamlı bir analiz. Piyasa trendlerini, yatırımcı psikolojisini ve…
Bitcoin, 102.000 dolar seviyesine doğru hızlı bir şekilde toparlanıyor. Piyasalardaki dalgalanmalar ve yatırımcıların artan ilgisiyle…
Kripto para piyasasında düşüş yaşanırken, SHIB ve DOGE balinalarından gelen büyük alımlar dikkat çekiyor. Bu…
DeepSeek AI ile yapay zeka sektöründe dönüşümü keşfedin. Piyasa analizi, trendler ve yenilikçi çözümlerle geleceğin…
Ocak 2025'in son haftasında dikkat çeken 3 altcoin projesini keşfedin. Kripto dünyasındaki bu yenilikçi projeler,…
Ocak 2023'te dikkat çeken kripto airdroplarıyla ilgili tüm detayları keşfedin. Hangi projeler dikkat çekti, nasıl…