Şakayla başlayan NFT tweet’leri satışa dönüştü, hacker 3 milyon dolar çaldı!

Şakayla başlayan NFT tweet’leri satışa dönüştü, hacker 3 milyon dolar çaldı!

Paylaş
BTC Piyasası: Şakayla başlayan NFT tweet’leri satışa dönüştü, hacker 3 milyon dolar çaldı!

İçerik

NFT’ler, kripto para endüstrisinde son dönemin en hızlı gelişen ürünleri oldu ancak sektördeki büyüme hacker’ların da iştahını kabarttı. Hack olayının kendisi gibi, Twitter’da başlayan ve daha sonra yayılan NFT satış fikri de oldukça garipti.

Şakayla başladı, NFT satışına dönüştü

Dünya devi araba üreticisi olan Güney Kore merkezli şirket Kia’nın Sedona modelinin, sosyal medyada “zor para” olarak lanse edilmesi ve bunun şaka yollu olsa da yayılması bir anda NFT satışına dönüştü. Kimliği belirsiz olan, anonim 10 kişi ise oluşturdukları göz alıcı bir internet sitesi vasıtasıyla bu araç modelinin NFT’sini kullanıclara dağıtacaklarını söylediler.

Satışa beklenenin üzerinde ilgi: 3.1 milyon dolar

NFT’yi kazanmak için merkeziyetsiz borsa SushiSwap’ın token satış platformu Miso’dan özel olarak DONA token alımı yapılması gerekiyordu. Alınan her DONA token, 2007 model Kia Sedona aracının 10 bin adet olan NFT’si karşılığında takas edilebilecekti.Ve yapılan satış organizasyonu beklenin üzerinde ilgi gördü. 3.1 milyon dolar değerde yaklaşık 864.8 ETH toplandı.

Anonim yazılımcıları şaşırtan anonim yazılımcı!

Ancak satışı gerçekleştiren anonim yazılımcıların beklemediği başka bir olay yaşandı ve devreye başka bir anonim kod (kontrat) yazılımcısı girdi. SushiSwap CTO’su Joseph Delong’un verdiği bilgiye göre hacker, Miso platformunun içine kötü amaçlı bir kod yerleştirdi. Böylece toplanan tüm fonların yöneldiği adres de, bu anonim hacker’ın belirttiği adrese dönüştü.

Tüm fonlar çalındı

Delong ayrıca, burada tek etkilenen satışın Kia Sedona kampanyası olduğunu ve SushiSwap’taki diğer token satışlarının zarar görmediğini ancak toplanan fonlarının tümünün de çalındığını belirtti. SushiSwap’ın konuyla ilgili olarak Binance ve FTX borsalarına gerekli bilgileri verdiğini ve KYC bilgileri kullanılarak hacker’ın kimliğinin bir an önce açığa çıkarılmasını istediklerini belirten Delong, bu konuda iki borsadan da hala cevap alamadıklarını söyledi.

Hacker’a da haber gönderen Delong, verdikleri saate kadar fonların geri gönderilmemesi durumunda FBI ile iletişime geçeceklerini belirtti.

Satışı sağlayan anonim grup ise, ellerine hiç fon geçmemesine rağmen NFT’leri dağıtacaklarını açıkladılar.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Henüz oy kullanılmadı)
Loading...

Yorum Yap