Categories: Genel Haberler

ONG Coin nedir? Ontology Network’ün projesine dair detaylı bilgiler

İçerik

Son ayların en popüler konusu Metaverse ve Web 3.0 kavramları tüm dünyada sıkça konuşulur oldu. Bu alanlarda ihtiyaç duyulacak olan dijital kimliklerin değeri ve korunması daha da anlamlı hale geldi. Ontology projesi bu konudaki çözümleriyle yatırımcılara önemli imkanlar sunduğunu ifade ediyor. ONG Coin hakkındaki içeriğimizden projeyle alakalı birçok konuya hakim olabilirsiniz.

Kurucusu ve kuruluş yılı: Jun Li / 2018
Blok zinciri: Kendine ait blok zinciri mevcut
Toplam arzı: 1 milyar adet
Dolaşımdaki arzı: 273 milyon adet
Piyasa değeri: 246 milyon dolar (14 Şubat 2022)
En düşük fiyat: 0.03934 dolar
En yüksek fiyat: 4.59dolar
Projenin amacı: İnternetin yeni döneminde kullanıcılara dijital kimlik çözümleri sağlamak.
Kullanım alanları: Web 3.0 ve Metaverse

Ontology Network nedir?

Ontology, dijital kimlik ve verilerde uzmanlaşmış, yüksek performanslı, açık kaynak kodlu bir blok zinciri projesidir. Kendine ait blok zincirine sahip Ontology’nin altyapısı, sağlam zincirler arası işbirliğini ve Layer 2 ölçeklenebilirliğini destekleyerek işletmelere ihtiyaçlarına uygun bir blok zinciri tasarlama esnekliği sunar.

Hız, güvenlik ve güveni artırmak için merkezi olmayan kimlik ve veri paylaşım protokolleri paketi ile gibi özellikleri var olan Ontology’nin ekosistem genelinde kullanılan bir mobil dijital kimlik uygulaması ve DID olan ONT ID ve merkezi olmayan bir veri alışverişi ve işbirliği çerçevesi olan DDXF bulunur. Merkezi sistemlerin kullanıcı verilerini saklamaktaki güvensizliğine getirdikleri çözümlerle piyasada dikkat çeken bir proje oldu.

Ontology, yardımcı token’lar olarak hem ONT hem de ONG ile çift token’lı bir model benimser. Ontology, gaz ücreti üzerindeki doğal “varlık” değerinin dalgalanma riskini hafifletmek için ONT ve ONG’yi birbirinden ayırır.

ONG Coin ve ONT Coin nedir?

Ontology Network’ün ekosisteminde iki farklı token bulunur. ONG’ye sahip olan yatırımcılar, yönetişim hakkı elde eder ve ağdaki değişiklikler gibi konularda söz sahibi olur. ONG, zincir içi uygulamalar için bir değer sabitleme aracı olarak kullanılır ve zincirdeki işlemlerde kullanılır. Stake aracı olarak da ONT kullanılır ve düğümlerin süresi, staking maliyeti ve işletme maliyetleri girdi olarak kabul edilir.

Ontology gas ücretini Ontology’yi “otoyol” veya şebekesini kullanmak için bir “geçiş ücreti” olarak düşünebilirsiniz. Bu şekilde, Ethereum’daki gas sistemine benzer. Ancak, Ethereum’da (ETH’de ödeme) yaptığınız gibi ana kripto para birimi ONT’de ödeme yapmak yerine, Ontology ağı, ayrı bir token (ONG) kullanarak ağ kullanımı (örneğin bir işlem yapmak) için ödeme yapmanızı sağlar.

Sistem ONT’yi stake eden yatırımcılara, ONT stake edenlere ONG coin ödülleri verir. Bu, Ontology platformunu kimlik güvenliği gibi kullanım amaçları için kullanmasanız bile ONG’nin bir fırsat sunduğu anlamına gelir.

ONG’nin toplam token arzı 1 milyar iken, dolaşımdaki arzı 273 milyon adettir. Projenin piyasa değeri 280 milyon dolar civarındadır.

ONG Coin geleceği?

Web3 projelerindeki potansiyel etkinliği, Deep Learning (Derin Öğrenme) alanındaki kullanıcı dostu arayüzü, kendine ait bir blok zincirinin olması, ekosisteminde iki farklı token barındırması ve ekibinde iyi geliştiricilerin yer alması gibi özellikleriyle Ontology’nin geleceğinin önemli bir yerde olacağı düşünülüyor.

Kurucusu Jun Li, verdiği bir röportajda, “İnternetin evriminin bir sonraki aşamasına veya blok zinciri alanında adlandırıldığı üzere Web 3.0’a geçerken, dijital kimlik çözümleri yeni ve büyüleyici şekillerde gelişiyor. Bunun gerçekleştiği yerin bir örneği, sanal dünyaların ve gerçek dünyanın sanal gerçeklik, yapay zeka ve internet aracılığıyla çarpıştığı alan olan metaverse alanındadır. Metaverse kavramı geliştikçe, insanlar değişmeyen bir dijital kimliği korurken farklı sanal dünyalar arasında sorunsuz bir şekilde hareket edebilecekler. Bunu yapmak için, şifreleri hatırlamak zorunda kalmadan aynı güvenli, özel kimlikle birden fazla platformda oturum açmalarını sağlayan merkezi olmayan kimlik çözümleri gerekli olacaktır. ONT ID gibi çözümler, kullanıcıların bunu yapmasına izin verecek teknolojik altyapıyı sağlayacak” ifadelerini kullandı.

ONG Coin nereden ve nasıl alınır?

USDT, BTC, ETH ve EUR gibi işlem çiftleriyle Binance, Bithumb, Gate.io, MEXC, Bitmax, Upbit, Probit gibi merkezi borsalardan alım satım yapılabiliyor.

BTC Piyasası

Recent Posts

XRP’nin Değer Artışı ve Kripto Para Piyasasındaki Gelişmeler

XRP'nin değer artışı, kripto para piyasasındaki son gelişmelerle birlikte dikkat çekiyor. Bu içerikte, XRP'nin performansı,…

5 saat ago

Bitcoin’in Yükseliş Beklentileri ve Opsiyon Piyasası Analizi

Bitcoin'in yükseliş beklentileri ve opsiyon piyasası analizi ile kripto para dünyasındaki son gelişmeleri keşfedin. Yatırım…

6 saat ago

Tether, EURT Desteğini Sonlandırdı: Yeni Yönelimler ve Kullanıcı Güvenliği

Tether, EURT desteğini sonlandırarak kripto para dünyasında yeni yönelimlere kapı araladı. Bu değişimin kullanıcı güvenliği…

7 saat ago

Bitcoin Düşüşte: Analist Ali Martinez’den Endişe Verici Tahminler

Bitcoin fiyatındaki düşüş sürerken, analist Ali Martinez'den gelen endişe verici tahminler yatırımcıları tedirgin ediyor. Bu…

8 saat ago

Remixpoint’in Bitcoin Yatırımı: Japon Yeni’nin Değer Kaybına Karşı Stratejik Hamle

Remixpoint'in Bitcoin yatırımı, Japon Yeni'nin değer kaybına karşı stratejik bir adım olarak öne çıkıyor. Bu…

9 saat ago

Ethena (ENA) Yükselişi: Arthur Hayes’in Stratejik Alımı ve Fiyat Beklentileri

Ethena (ENA) yükselişini keşfedin! Arthur Hayes'in stratejik alım hamleleri ve fiyat beklentileri hakkında derinlemesine analiz.…

9 saat ago