Yapay zeka (AI) tabanlı kripto para üniteleri, NVIDIA Corporation‘ın ikinci çeyrek yarar varsayımlarını geride bırakmasıyla, yüksek yararlar kaydetmeye devam ediyor. Gelişme, AI trendinin kalıcılığına işaret ediyor.
FactSet datalarına nazaran Nvidia, 11,19 milyar dolarlık konsensüs varsayımlarına karşılık ikinci çeyrek gelirini 13,51 milyar dolar olarak bildirdi. Şirketin pay başına çıkarı 2,70 dolara ulaştı ve 2,08 dolarlık varsayımları geride bıraktı. Çip üreticisi, 12,59 milyar dolarlık iddialara karşı üçüncü çeyrekte yaklaşık 16 milyar dolara ulaşmayı beklediklerini açıkladı.
Nvidia’nın kurucusu ve CEO’su Jensen Huang, yaptığı basın açıklamasında, “Dünya çapındaki şirketler genel maksatlı (general purpose) yapay zekadan hızlandırılmış bilgi süreç ve üretken yapay zekaya geçiş yapıyor. Rekabet, üretken yapay zekayı kimin daha verimli benimseyeceğine yanlışsız kayıyor.” dedi.
FET, GRT, INJ, RNDR ve AGIX üzere yapay zeka token’ları, son 24 saat içinde yüzde 4’ten fazla arttı ve CoinDesk Piyasa Endeksinin (CMI) yüzde 3’lük kıymetinden daha düzgün performans gösterdi.
Nvidia payları, ABD’de mesai sonrası süreçlerde yüzde 7’den fazla yükselerek genelde yüzde 3’lük bir kıymet artışı kaydetti. TradingView datalarına nazaran pay senedi bu yıl yüzde 200’den fazla yükseldi.
Bu makale birinci olarak CoinDesk Türkiye üzerinde yayımlanmıştır.
Bitcoin piyasasındaki son durum ve analizler ile kripto paraların geleceğine dair öngörüleri keşfedin. Yatırımcılar için…
23 Ocak 2025'te dikkat çeken altcoin projeleri OM, ANIME ve ELON hakkında bilgilendirici bir inceleme.…
Circle, yeni stablecoin ödeme çözümü Paymaster ile kripto dünyasında devrim yaratıyor. Hızlı, güvenilir ve kullanıcı…
Fathom Holdings, dijital varlık dünyasında önemli bir adım atarak Bitcoin hazine stratejisini benimsedi. Bu strateji,…
Odos İşlem Ücreti İadesi Programı ile işlem ücretlerinizi geri almanın yollarını keşfedin. Kullanıcı dostu adımlar…
Ethereum (ETH) fiyatındaki düşüşün sebeplerini ve olası teknik analizlerini keşfedin. Kripto para piyasasındaki dalgalanmaları anlamak…