Bitcoin ve Eterum dahil olmak üzere mevcut çoğu kripto paralar şeffaf blokajlara sahiptir, bu da işlemlerin dünyanın herhangi bir tarafından açık bir şekilde doğrulanabilir ve izlenebilir olduğu anlamına gelir. Ayrıca, bu işlemler için adres göndermek ve almak, bir kişinin gerçek kimliğine potansiyel olarak bağlanabilir.
Monero, gönderme ve alma adreslerini ve aynı zamanda işlem yapılan miktarları korumak için şifreleme kullanır.
2014’te lanse edilen Monero (XMR), blockchain konseptinde oluşturulmuş ve çalışan açık kaynaklı, gizlilik odaklı bir kripto para birimidir. Dijital para birimlerinin arkasında yatan teknolojiyi oluşturan engeller, katılımcıların tüm ağdaki işlemlerini gösteren etkinliklerinin halka açık defterleridir.
Monero’nun blockchain’i kasıtlı olarak opak olacak şekilde yapılandırılmıştır. Katılımcıların kullandığı adresleri gizleyerek, işlem detayları (gönderenlerin ve alıcıların kimliği ve her işlemin miktarı gibi )anonim hale getirir.
Anonimleştirmenin yanı sıra, monero için madencilik süreci eşitlikçi bir düşünceye dayanmaktadır (tüm insanların eşit olduğu ve eşit fırsatlara sahip olduğu ilkesi). Monero’yu piyasaya sürerken, geliştiricileri kendileri için herhangi bir pay tutmadı ve sanal para biriminin daha da geliştirilmesi için katkı ve topluluk desteğine odaklandı. Monero, dünyanın en iyi kripto para birimi araştırmacılarını ve mühendislik yeteneklerini çeken bir taban topluluğudur.
30 ana geliştirici de dahil olmak üzere, 420’den fazla geliştirici, forumlar ve sohbet kanalları konuksever ve aktif şekilde Monero projesine katkıda bulundu. Monero’nun Araştırma Laboratuvarı, Temel Geliştirme Ekibi ve Toplumsal Geliştiriciler, kripto-parazit gizliliği ve güvenliği ile mümkün olanın sınırlarını sürekli olarak zorlamaktadır.
Her Monero işlemi, varsayılan olarak, adresleri ve aynı zamanda alınan miktarları göndermeyi ve almayı engeller. Her zaman geçerli olan gizlilik, her Monero kullanıcısının aktivitesinin, seçici olarak şeffaf kripto para birimlerinden farklı olarak (örneğin, Z-Cash) diğer tüm kullanıcıların gizliliğini artırdığı anlamına gelir.
Monero parçalanabilir. Obtusasyon sayesinde, Monero önceki işlemlere katılım yoluyla bozulmaz. Bu, Monero’nun her zaman sansür riski olmadan kabul edileceği anlamına geliyor.
Şu anda geliştirilmekte olan Kovri Projesi, I2P Görünmez İnternet Projesi düğümleri yoluyla işlemleri yönlendirecek ve şifreleyecek. Bu durum, bir Transactor’un IP adresini gizleyecek ve ağ izlemeye karşı daha fazla koruma sağlayacaktır.
Monero, dünyanın her yerinden hızlı ve ucuz ödemelere olanak sağlayan elektronik paradır.
Çok günlü tutma süreleri yoktur ve sahte geri ödeme riski yoktur. Sermaye kontrol sistemlerinden güvenlidir. çünkü bu sistemler, ekonomik istikrarsızlığı yaşayan ülkelerde, geleneksel para birimlerinin akışını bazen aşırı derecede sınırlayan önlemlerdir.
Ünlü kripto analisti Egrag Crypto, XRP'nin fiyatı için oldukça iddialı bir öngörüde bulundu. Analist, XRP'nin…
Kurumsal yatırımcıların kripto paralara olan ilgisi artarken, altcoin sezonu da hız kazanıyor. Bu yazıda, yatırımcıların…
Ondo Finance ve World Liberty Financial iş birliği ile tokenizasyonun geleceğini keşfedin. Kripto dünyasında yenilikçi…
Binance Coin (BNB) fiyat analizi ile $800 hedefini keşfedin. Kritik direnç seviyeleri ve piyasa dinamikleri…
Bitcoin mi yoksa XRP Coin mi? 10.000 dolar yatırım için hangisi daha iyi? Bu makalede,…
Dogecoin fiyat analizi ile belirsizlikleri ve yatırımcı davranışlarını keşfedin. Kripto para piyasasında Dogecoin'in mevcut durumu…