Kriptokoin.com olarak, bu yazımızda, bir borçlanma protokolü olarak hizmet veren Liquity’i (LQTY) inceleyeceğiz. Liquity nedir, proje neyi amaçlıyor, LQTY coin nereden ve nasıl alınır gibi soruların yanıtlarını makalenin ilerleyen bölümlerinde bulabilirsiniz.
Liquity nedir?
Ethereum blok zinciri üzerine inşa edilen Liquity, Ethereum karşılığında LUSD ödünç veren merkeziyetsiz bir protokoldür. LUSD ise fiyatı ABD dolarına endeksli bir stabil coin’dir. Kullanıcılar protokol aracılığıyla faizsiz kredi alabilir. Krediler %110 teminat oranı gerektirir, bu da oldukça kullanışlıdır. Ayrıca proje, sunduğu özelliklerle DeFi alanının önde gelen protokollerden biri olmayı başarmıştır.
DeFi alanında likidite çok önemli bir yer tutar. Borç alıp verme, bu alandaki likiditeye katkı sağlayan önemli bir birleşendir. Bu bağlamda, protokol, DeFi alanının büyümesiyle değerini katlayabilecek bir projedir. Projenin sektörde daha geniş bir benimsenme elde etmesi LQTY coin’in bir yükseliş hareketi başlatmasını sağlayabilir.
LQTY coin nedir?
LQTY, Liquity protokolünün yerel kripto para birimi görevi görür. Proje, yatırımcıların ETH varlıklarını satmak yerine LUSD ödünç almalarını sağlar. Bu özellik, kullanıcıların, aldıkları krediyi daha kolay ödemelerine yardımcı olur. Protokolün şu an için listelediği tek teminatlı kripto varlığı Ethereum’dur.
Avantajları nelerdir?
Protokol, yeni LQTY sahiplerine erken benimseme ödülleri verir. Ayrıca, projenin bir borç protokolü olması, piyasa oynaklığının yüksek olduğu korku dönemlerinde yatırımcılar için güvenli bir liman görevi görmesini sağlar.
Ayrıca, LQTY coin sahipleri, varlıklarını stake ederek pasif gelir elde etme imkânı bulur. Bu, tokenin benimsenmesini kolaylaştıran bir özellik olarak öne çıkmaktadır.
Dezavantajları nelerdir?
DeFi alanında borç protokollerinin sayısı oldukça fazladır. Alandaki proje sayısının yüksek rakamlarda olması, rekabeti artırmaktadır. LQTY protokolü, ilerleyen dönemlerde rakiplerinin gölgesinde kalabilir. Bu da tokenin fiyatını olumsuz yönde etkileyebilir.
LQTY coin, diğer kripto paralar gibi yüksek oynaklığa sahiptir. Yüksek oynaklık, bir varlığın değerinin hem yükseliş hem de düşüş yönünde daha geniş bir aralıkta dalgalanması anlamına gelir. Volatilite olarak da bilinen bu durum, kullanıcıların yatırım yapmaktan kaçınmasına neden olabilir, bu da token fiyatında düşüşe yol açabilir.
Liquity nedir? Liquity (LQTY) nereden ve nasıl alınır?
Liquity (LQTY) coin bazı kripto borsaları tarafından listelenmektedir. Token ile ilgilenen yatırımcılar, tokenin listelendiği bir kripto borsasına üye olmalıdır. Bu borsalar arasında, Coinbase, Uniswap (V3), MEXC, AEX, Uniswap (V2) bulunur. Üye olma işleminin ardından hesabını doğrulayan yatırımcılar, lira gibi fiat bir para birimini borsaya yatırarak LQTY satın alabilir.
Kaynak: Kripto Koin
Elon Musk'ın D.O.G.E. Planı ile Dogecoin'in yükselişini keşfedin. Kripto para dünyasındaki bu heyecan verici gelişmeler,…
Peanut the Squirrel (PNUT) Memecoin'da düşüş trendlerini ve gelecekteki beklentileri keşfedin. Piyasa analizleri ve yatırım…
Robinhood, Avrupa'daki kullanıcılar için Ethereum staking hizmetini tanıtarak kripto para dünyasında önemli bir adım attı.…
Shiba Inu (SHIB) fiyat analizi ve piyasa durumu hakkında güncel bilgiler edinin. SHIB'in son trendleri,…
LayerZero (ZRO) analizi ile Bitcoin'deki düşüşün ardındaki nedenleri keşfedin ve potansiyel rallinin ne zaman başlayabileceği…
Fas'ta kripto paralar için yeni yasa tasarısı ve CBDC çalışmalarıyla dijital finans dünyasında önemli adımlar…