Washington merkezli Uluslararası Finans Enstitüsü’nün (IIF) Küresel Borç Monitörü raporuna göre, 2019 yılının ilk yarısında küresel borçlar 7.5 trilyon dolar arttı ve 250,9 trilyon dolara yükselerek tüm zamanların en yüksek seviyesine çıktı.
Bu borcun yüzde 60’ından fazlasını ABD ile Çin oluştururken IIF, yavaşlama belirtisi olmayan küresel borcun yıl sonu itibari ile 255 trilyon doları aşacağını düşünüyor.
Ayrıca toplam borç, dünya gayri safi yurt içi hasılanın (GSYH) üç katını geçti ve GSYH’nin yüzde 320’sine ulaştı.
Öte yandan bir rekor da gelişmekte olan ülkelerin borcunda kaydedildi. Raporda Hindistan, Brezilya ve Türkiye gibi gelişmekte olan ekonomilerin toplam borcu, 2019’un ilk çeyreğinde 71.4 trilyon dolarla yeni bir rekor seviyeye çıktı.
Ek olarak geçen yıla göre borç seviyesindeki en büyük artış, Güney Kore ile ekonomik krizdeki ülkeler Şili ve Arjantin’de görüldü.
Shibarium, Shiba Inu ekosisteminin geleceğini şekillendiren yenilikçi çözümleriyle dikkat çekiyor. Blok zinciri teknolojisindeki bu devrim,…
Hyperliquid (HYPE) piyasa yapısındaki değişiklikler ve geleceğe dair beklentiler hakkında kapsamlı bir inceleme. HYPE'nin potansiyelini…
Cardano'da çılgın değişim beklentileri ve ekosistem gelişmeleri üzerine derinlemesine bir inceleme. Yeni projeler, teknolojik yenilikler…
VIRTUAL Token'da düşüş trendinin güçlenmesi, yatırımcılar için endişe verici bir durum yaratıyor. Piyasa durumu ve…
2025 yılı için kripto para piyasasında yatırım fırsatlarını keşfedin. Geleceğin finans dünyasında yerinizi almak için…
Bitcoin fiyat analizi ile Şubat ayındaki yükseliş geleneğini keşfedin. 2025 yılı için piyasa tahminleri ve…