Kripto uzayı genişledikçe ve benimsenme arttıkça ülkeler de bu alanı düzenleme gereği duymaya başladı. Bu bakımdan 2022 yılı hızlı başladı diyebiliriz. ABD’de kripto para düzenlemelerinin konuşulduğu günlerde ülkemizde de bu alanı düzenlemek için kanun çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Bugün de Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) sunulması planlanan yasa tasarısı hakkında, tasarıyı yürüten düzenleme ekibine yardımcı olmak ve düşüncelerini paylaşmak amacıyla bir grup katılımcı Grand Ankara Otel’de bir araya geldi. Ayrıntılar ve toplantıda konuşulanlar için Kriptokoin.com okumaya devam ediniz.
Kripto para çalıştayının amacı ne?
Grand Ankara Otel’deki çalıştayı düzenleyen Kripto Varlık Yasa Tasarısı Platformu’nun bazı katılımcıları sunum yaparken, oluşturulan çalışma grupları fikir teatisinde bulundu. Katılımcılar yapılacak yasal düzenlemelerin yeniliğin ve yaratıcılığın önünü kesmemesi gerektiğine vurgu yaptı. Çalıştayı düzenleyen paltform, internet sitelerinde çalıştayın amacını şu ifadelerle açıklamıştı:
Kripto Varlık Yasa Tasarısı Çalıştayı, Blockchain ve Kripto ekosistemi temsilcileri ve ilgili kamu kurum ve kuruluşlarındaki çalışanları ağırlayacak bir çatı organizasyonu olup bütün sektör paydaşlarının bir araya geleceği ve yasa tasarısı için komisyonların oluşturulacağı akabinde görüş ve öneriler sonucunda bir sonuca varılmanın arzu edildiği bir çalıştay olacaktır.
Çalıştayda neler konuşuldu?
Ekonomi Gazetecisi Erkan Oz, Türkiye’de yurt dışı cüzdanlara ve projelere erişim engeli getirilmesi durumunda, ülkede Blockchain projesi geliştirmenin de hayal olacağını ve Türkiye’de Blockchain yazılımcılığının da daha doğmadan ölü hale geleceğini belirtti.
Finans Grubu adına konuşan Gökçe Phillips ise, kripto varlık hizmet sağlayıcısı tanımının daha fazla derinleştirilmesi gerektiğini, bu tanımın içine Non Fungible Token (NFT) satan hizmet sağlayıcılar, merkezi olmayan finans (DeFi), GameFi’nin de girdiğini, dolayısıyla kripto varlık hizmet sağlayıcısı deyince aklımıza sadece borsaların gelmemesi gerektiğini hatırlattı.
Sektör Temsilcileri grubu adına görüşlerini dile getiren Volkan Korkmaz, Ozge Erdemir ve İlayda Peker, kripto para yatırımlarının “yurt dışına çıkan para” olarak görülmesinin yanlış olduğunu, sektörün denetiminin yeni kurumlarla yapılması gerektiğini vurguladılar.
Hukuk Grubu adına konuşan Av. Sima Baktaş ve Av. Elçin Karatay sunum yaptı. Sima Baktaş bugüne kadar kamu tarafından yapılan düzenlemeleri özetlerken, Elçin Karatay ise Avrupa’da yapılan düzenleme örneklerini anlattı.
Kaynak: Kripto Koin
XRP'nin değer artışı, kripto para piyasasındaki son gelişmelerle birlikte dikkat çekiyor. Bu içerikte, XRP'nin performansı,…
Bitcoin'in yükseliş beklentileri ve opsiyon piyasası analizi ile kripto para dünyasındaki son gelişmeleri keşfedin. Yatırım…
Tether, EURT desteğini sonlandırarak kripto para dünyasında yeni yönelimlere kapı araladı. Bu değişimin kullanıcı güvenliği…
Bitcoin fiyatındaki düşüş sürerken, analist Ali Martinez'den gelen endişe verici tahminler yatırımcıları tedirgin ediyor. Bu…
Remixpoint'in Bitcoin yatırımı, Japon Yeni'nin değer kaybına karşı stratejik bir adım olarak öne çıkıyor. Bu…
Ethena (ENA) yükselişini keşfedin! Arthur Hayes'in stratejik alım hamleleri ve fiyat beklentileri hakkında derinlemesine analiz.…