Categories: Genel Haberler

Kripto Para Sektöründeki En Cazip 7 Referans Programı

Kripto para yatırımcıları günümüzde uzun vadeli yatırım yapıp para kazanmanın yanı sıra başka şekillerde de gelir elde edebiliyorlar. Bazı yatırımcılar günlük al-sat işlemlerinden para kazanırken bazıları referans programlarından faydalanıyorlar.

Referans programları özellikle çok fazla sayıda kişiyle etkileşime geçen kişiler için oldukça etkili bir para kazanma yöntemi. Kripto para sektöründen para kazanmak isteyen kişiler bu programı kullanarak çeşitli kişileri çeşitli borsalara yönlendirebiliyor, bu kişilerin o borsalardaki işlemlerinden komisyon alabiliyorlar.

Bu kişiler referans programları sayesinde bizzat işlem yapmalarına gerek kalmadan para kazanabiliyor, bu parayı ister kripto para ister itibari para şeklinde alabiliyor ve dilediğinde kullabiliyorlar.

Genel Bakış

Şu anda sektördeki bazı şirketler kendi referans programlarını kullanarak platformdaki kullanıcı sayısını artırabiliyorlar.

Bu programları kullanan yatırımcılar, söz konusu platformlara getirdikleri kullanıcılar sayesinde para kazanıyorlar. Ancak bir referans programını kullanmaya başlamadan önce değerlendirilmesi gereken birkaç şey var.

Öncelikle hangi borsanın ne kadar komisyon verdiğini, hangi borsanın kaçıncı dereceye kadar olan referansları tanıdığını araştırmak gerekiyor. Bunlar ve daha farklı kriterler üzerinden bir liste yapacak olursak şu anda en cazip yedi referans programını şöyle sıralayabiliriz:

7. Upbit: Bundan iki yıl önce Güney Kore’de kurulan Upbit kısmen genç bir şirket olmasına rağmen sektörde adını duyurmayı başardı. Upbit bu yaz kendi referans programını başlattı ve programa katılanlara kendi aldığı hizmet bedelinin yüzde 50’sini vaat etti. Bir arkadaşınızı Upbit’e davet ettiğinizi, onun da 1000 ETH’lik bir işlem yaptığını varsayalım. Eğer Upbit’in bu işlemden alacağı komisyon yüzde 0.1 ise (1 ETH’ye denk geliyor), bunun 0.5 ETH’lik kısmı size aktarılacak demektir. Upbit’in bu programı şu an için kulağa epey cazip gelse de bu programın ne kadar daha devam edeceği henüz belli değil.

6. BitMEX: 2014 yılında kurulan BitMEX şu anda sektörün en popüler platformlarından biri olarak gösteriliyor. BitMEX, platforma birini davet eden yatırımcılara onların işlemlerinden yüzde 10 gibi düşük bir komisyon veriyor. Bu sayı kulağa düşük gelse de bu komisyonun her daim Bitcoin ile ödendiğini belirtmek gerekiyor. Dolayısıyla BitMEX’ten Bitcoin ile alacağınız komisyonlar zaman içerisinde daha fazla değer kazanabiliyor. Ayrıca platformdaki komisyon oranlarının, sizin referans seviyenize göre artığını ve yüzde 20’ye kadar çıktığını belirtmek lazım.

5. Huobi: Singapur merkezli bir şirket olan Huobi şu anda en cazip referans programlarından birine sahip. Şirkete referans olarak getirdiğiniz üyelerden yüzde 30 oranında komisyon alıyorsunuz. İşin en güzel yanlarından biri ise bu komisyonu ister Huobi tokenlarıyla ister USDT (Tether) ile alabiliyor olmanız. İsterseniz hiç ödeme almayıp sadece bonus puanı da biriktirebiliyorsunuz. Bu bonusları gelecekteki bir tarihte çifte ödeme almak için kullanmanız mümkün. Huobi’nin tüm bu özelliklere rağmen beşinci sırada yer almasının ise bazı sebepleri var. Şirket sıradan kullanıcılara çifte oranlar sunmuyor ve birikmiş referanslarınızdan komisyon toplayamıyorsunuz.

4. Binance: Aslen Çin’de kurulan ancak daha sonra Malta’ya taşınan Binance şu anda sektörün en büyük şirketlerinden biri olarak gösteriliyor. Binance, referans programına katılanlara yüzde 20’lik bir komisyon veriyor ve bu komisyonunuzu ister kripto ister itibari para üzerinden alabiliyorsunuz. Eğer Binance’e davet ettiğiniz ve referans olduğunuz bir kullanıcının bakiyesinde 500 BNB (8 bin dolar civarı) bulunuyorsa bu kişiden yüzde 40 oranında komisyon almaya başlıyorsunuz.

3. Kick: Moskova merkezli Kick, listedeki diğer platformlara kıyasla daha az biliniyor. Ancak Kick’in referans programının oldukça rekabetçi olduğunu belirtmek gerekiyor. Kick’in referans programına katılan kişiler platforma ne kadar fazla üye getirirlerse o kadar fazla komisyon almaya başlıyorlar. Ayrıca şirket, bu programdaki kullanıcılarına yüzde 50 oranında komisyon veriyor. Referans programının en öne çıkan kullanıcıları daha farklı şekillerde de ödüllendiriliyorlar. Peki Kick’in kötü yanı ne? Kick, diğer borsalara kıyasla çok daha az hizmet bedeli kesiyor. Bu da aslında işlemlerden aldığınız komisyon oranı yüksek olsa da elinize geçen paranın düşük olacağı anlamına geliyor. Ancak referans programını uzun süre kullanan kişiler yine de bu yüksek oranlardan faydalanabiliyorlar.

2. OKEx: Tıpkı Binance gibi Malta merkezli olan OKEx şu anda işlem ücretlerinden yüzde 20’lik bir komisyon veriyor. Bu ödemeleri tıpkı Huobi’de olduğu gibi USDT ile almak mümkün. OKEx’i Huobi’nin önüne geçiren şey, OKEx’teki komisyon oranlarının yüzde 50’ye kadar çıkabiliyor olması. Oranın bu kadar yükselebilmesi için platforma davet ettiğiniz kişinin bakiyesinde 5 bin OKB (11 bin dolar civarı) bulunması gerekiyor. Ancak her ay daha fazla sayıda kişiyi OKEx’e getirmeyi başarırsanız, bu işlemlerden alacağınız komisyon oranı yine yüzde 50’ye kadar çıkabiliyor. Dolayısıyla platforma illa ki 5 bin OKB’lik bakiyesi bulunan birini getirmenize gerek yok.

1. Coinbase: En cazip referans programının hangi şirkette olduğunu bulmak elbette epey güç. Ancak şu an için listenin birinci sırasına Coinbase’i koymak mümkün görünüyor. Coinbase’in referans programını kullanan kişiler ödemelerini itibari para üzerinden alıyorlar. Ancak platforma getirdiğiniz üyenin, ilk altı ay içerisinde en az 100 USD’lik (veya dengi) işlem yapması gerekiyor ve siz bu işlemden 10 USD gibi bir ücret alıyorsunuz. Eğer Coinbase’ten alacağınız komisyonlar kabarık olsun istiyorsanız borsaya gerçekten çok fazla sayıda üye kazandırmanız lazım. Peki Coinbase buna rağmen niye listenin birinci sırasında? Aslında bunun sebebi Coinbase’in affiliate programı. Eğer kendi sitenizi kullanarak birini Coinbase’e yönlendirirseniz ve o kişi Coinbase’te işlem yaparsa, o işlemden alınan hizmet bedelinin yarısı doğrudan size aktarılıyor. Buna benzer bir hizmeti Coinbase’in çoğu rakibinde bulmak zor.

Sorumluluk reddi:
Bu metin sponsorlu bir makaledir.
Koin Bülteni, yukarıda bahsi geçen herhangi bir ürün ya da hizmetle ilgili hasar ya da kayıplardan sorumlu değildir.
Sponsorlu makale yayınlamak için iletişime geçin! /Contact us!

BTC Piyasası

Recent Posts

Altcoin’lere Yatırımcı Güveni Sürüyor

Altcoin'lere olan yatırımcı güveni artmaya devam ediyor. Piyasalardaki son gelişmeler ve altcoin'lerin potansiyeli hakkında bilgi…

3 dakika ago

Ethereum’un Yükselişi ile Altcoin Piyasasındaki Hareketlilik

Ethereum'un yükselişi, altcoin piyasasında büyük bir hareketliliği beraberinde getiriyor. Yatırımcılar için yeni fırsatlar sunan bu…

39 dakika ago

Bitcoin ve Ethereum Spot ETF’lerinde Net Çıkış ve Girişler

Bitcoin ve Ethereum spot ETF'lerinde net çıkış ve girişlerin dinamiklerini keşfedin. Bu yazıda, piyasa trendlerini,…

2 saat ago

Solana (SOL) Onchain Verileri ve Yükseliş Potansiyeli

Solana (SOL) onchain verileri ve yükseliş potansiyeli üzerine derinlemesine bir inceleme. Bu içerikte, Solana'nın mevcut…

17 saat ago

MicroStrategy’nin Bitcoin Yatırımlarındaki Artış ve Hisse Performansı

MicroStrategy'nin Bitcoin yatırımlarındaki artış, şirketin hisse performansını nasıl etkiledi? Bu yazıda, kripto para stratejileri ve…

17 saat ago

BONK Memecoin’inde Değer Kaybı ve Analiz

BONK Memecoin'inin son dönemde yaşadığı değer kaybını ve bu durumun arkasındaki nedenleri analiz ediyoruz. Piyasa…

17 saat ago