Güney Kore kamu vazifelileri için kripto para varlık raporlamasını uygulamaya başlıyor. Kore, 6.000 yetkiliye 2024’ten itibaren kripto varlıklarını açıklama mecburiliği getirerek kamu kesiminin şeffaflığını artırdı.
Güney Kore’de kripto para varlık bildirimi için değerli adım
Kore, yaklaşık 6.000 hükümet yetkilisinin 1 Ocak 2024’ten itibaren kripto para varlıklarını açıklamaları gerektiğini duyurdu. Böylelikle, kamu hizmetinde hesap verebilirliği ve şeffaflığı sağlamaya yönelik daha geniş bir uğraşın kesimi olan bu yönerge, ülkenin sanal varlıkları ele alma yaklaşımında kıymetli bir adıma işaret ediyor.
Güney Kore İşçi İdaresi Bakanlığı, sanal varlıkların açıklanmasını mevcut Kamu Etik Şeffaflık Sistemine entegre etme planlarını açıkladı. Bu entegrasyon, yaklaşık 5.800 kamu vazifelisi için kripto para üniteleri de dahil olmak üzere finansal varlıklara kapsamlı ve erişilebilir bir genel bakış sağlayacak. Bu atılım, varlık açıklama bilgilerine daha kolay erişimi kolaylaştırmayı amaçlıyor. Zira, daha evvel çeşitli bültenler ve yayınlar ortasında eleme yapmayı gerektiriyordu.
Güncellenen sistem, farklı kamu kurumlarındaki varlık kayıt detaylarının birleşik bir görünümüne imkan tanıyan daha akıcı ve kullanıcı dostu bir yaklaşım vaat ediyor. Bu kripto para atağı, artan şeffaflık talebini ve halkın kamu vazifelilerinin mali faaliyetleri hakkında bilgi edinme hakkını karşılamaya yönelik daha geniş bir gayretin kesimi.
Güney Kore, mali hesap verebilirliğin kapsamının genişletiyor
Bu teşebbüs yalnızca makul bir küme yetkilinin ötesine geçiyor. Yaklaşık 290.000 kayıt sahibinin bu yenilenmiş sistem aracılığıyla varlık beyanlarını sunmaları bekleniyor. Düzenlemenin, bu beyanlara sanal varlıkları da dahil etmesi epeyce kıymetli bir adım. Kore’nin kripto para ünitelerinin finans dünyasındaki artan kıymetinin farkında olduğunu gösteriyor. Ayrıyeten, servet ve yatırımların değişen tabiatına bir karşılık niteliğinde.
Kapsamlı raporlama sağlamak için bir öteki adımda, kripto para borsaları devreye girecek. Bu doğrultuda Upbit, Bithumb ve Coinone üzere büyük Kore kripto borsaları değerli bir rol oynayacak. Haziran 2024’ten itibaren, bu platformlar kripto varlıklarının raporlanması sürecine yardımcı olacak. Böylelikle dijital varlıkların gerçek ve eksiksiz bir formda açıklanmasını kolaylaştıracaklar. Bu adım, öbür ülkeler için de bir referans niteliğinde. Btcpiyasasi.com’dan takip ettiğiniz üzere, Türkiye’de de kripto düzenlemeleri gündemde. Hasebiyle, Türkiye’de de Güney Kore gibisi bir adımla kamu vazifelilerinin kripto varlıklarını raporlamalarının istenmesi mümkün. Halihazırda kamu vazifelilerinin mal bildirim beyannamesi vermeleri zarurî. Lakin, buna kripto para varlıkların da dahil edilmesi ve bunun denetiminin gündeme gelmesi mümkün.
Floki (FLOKI) fiyatı, Coinbase etkisiyle nasıl şekilleniyor? Memecoin piyasasındaki son gelişmeleri keşfedin ve yatırım stratejilerinizi…
Shiba Inu (SHIB) kripto para birimi, son gelişmelerle birlikte yüzde 55'lik bir yükseliş bekliyor. Yatırımcılar…
Coinbase Ventures'ın yatırım yaptığı dikkat çekici altcoin'leri keşfedin. Bu rehberde, potansiyel vaat eden projeleri ve…
Ethereum ve Bitcoin arasındaki değer düşüşünün ardındaki nedenleri keşfedin. Solana'nın yükselişi ile rekabetin nasıl şekillendiğini…
ABD'de Bitcoin ETF'leri, 100 milyar dolarlık bir piyasa değerine ulaşarak kripto para dünyasında önemli bir…
Cardano (ADA) yükselişi ve gelecekteki beklentileri üzerine derinlemesine bir inceleme. Kripto para dünyasında Cardano'nun rolü,…