Categories: Genel Haberler

Kaspersky, Donanım Cüzdanı Hırsızlığının Ayrıntılarını Aktardı

Kaspersky, 29 bin 585 dolar pahasında 1,33 BTC’nin kaybıyla sonuçlanan bir donanım cüzdanını hırsızlığının ayrıntılarını irdeledi.

Kripto para ünitelerinde artan benimsenme ve kullanım durumu, makus aktörlerin sahneye çıkmasına da yol açıyor. Kripto sanayisinde dolandırıcılıkların önü kesilemiyor. Kaspersky, bilhassa donanım cüzdanlarının çok tartışıldığı bugünlerde yeni bir araştırma ortaya koydu.

Kaspersky, bir donanım cüzdanının 1,33 BTC kaybettiği donanım cüzdanı hırsızlığını araştırdı.

Kaspersky, Hırsızlığın Ayrıntılarını Araştırdı

Kaspersky, 1,33 BTC’lik donanım cüzdanı hırsızlığının ayrıntılarını araştırdı. Kaspersky, bir donanım cüzdanından varlıkların çalındığı seçkin bir hadiseyi irdeledi. Bu durum, kripto dolandırıcılarının üst seviye formüllere başvurmaya başladıklarını gün yüzüne çıkarıyor.

Söz konusu dolandırıcılık olayında, donanım cüzdanı sahibi, donanım cüzdanıyla olayın yaşandığı gün süreç yapmadı. Dolandırıcılar, cüzdan sahibinin 1,33 BTC’sini ele geçirdi.

Şaşırtıcı hırsızlığın yaşandığı donanım cüzdanında, aygıtın içi tutkalla doldurulmuş ve donanım bileşenleri çift taraflı bant ile tutulmuştu. Bu yapı, orjinal donanım cüzdanlarından farklı bir biçimdeydi. Buna ek olarak, cüzdanın yepyenisi yerine okuma muhafaza sistemlerine sahip farklı bir mikro denetleyicisi vardı ve flaş bellek büsbütün devre dışı bırakılmıştı.

Donanım cüzdanının yapısını irdeleyen Kaspersky, kullanıcının daha evvel virüs bulaşmış bir donanım cüzdanını satın aldığını ve kullandığını ortaya çıkardı. Virüs bulaşan ve güvenlik açığı bulunan cüzdanda, saldırganlar aygıt yazılımında üç farklı değişiklik gerçekleştirdi. Değişiklikler sonucunda denetim düzeneği ortadan kaldırıldı. Saldırganlar, donanım cüzdanında rastgele oluşturulan seed tabirini evvelden ayarlanmış 20 tabirden birisiyle değiştirdi. Böylece 1280 kombinasyon imkanı bulan hırsızlar, kripto sahibinin varlıklarını ele geçirebildi.

Görünürde kripto cüzdanı problemsiz çalışıyor üzere gözükse de dolandırıcılar bu cüzdanda tam yetkiye sahipti. Donanım cüzdanı sahibi, 1,33 BTC’sinin çalınacağından habersiz cüzdanını taşıdı.

Kaspersky Siber Olay İnceleme Uzmanı Stanislav Golovanov, şunları söyledi:

Donanım cüzdanları uzun vakittir kripto para saklamanın en inançlı yollarından biri olarak görülüyordu. Fakat siber hatalılar virüslü yahut geçersiz aygıtları durumdan şüphelenmeyen kurbanlara satarak varlıklarını ele geçirmenin yeni yollarını buldular. Bu tıp hücumları büsbütün önlemek mümkün. Kullanıcılara riski en aza indirmek için ısrarla donanım cüzdanlarını sadece resmi ve muteber kaynaklardan satın almalarını tavsiye ediyoruz.

Ulaş Utku Bozdoğan

Recent Posts

Pumpfun, Canlı Yayın Özelliğini Süresiz Olarak Durdurdu

Pumpfun, kullanıcıların canlı yayın yapma deneyimini etkileyen önemli bir karar alarak bu özelliği süresiz olarak…

47 dakika ago

Altcoin’lere Yatırımcı Güveni Sürüyor

Altcoin'lere olan yatırımcı güveni artmaya devam ediyor. Piyasalardaki son gelişmeler ve altcoin'lerin potansiyeli hakkında bilgi…

1 saat ago

Ethereum’un Yükselişi ile Altcoin Piyasasındaki Hareketlilik

Ethereum'un yükselişi, altcoin piyasasında büyük bir hareketliliği beraberinde getiriyor. Yatırımcılar için yeni fırsatlar sunan bu…

2 saat ago

Bitcoin ve Ethereum Spot ETF’lerinde Net Çıkış ve Girişler

Bitcoin ve Ethereum spot ETF'lerinde net çıkış ve girişlerin dinamiklerini keşfedin. Bu yazıda, piyasa trendlerini,…

3 saat ago

Solana (SOL) Onchain Verileri ve Yükseliş Potansiyeli

Solana (SOL) onchain verileri ve yükseliş potansiyeli üzerine derinlemesine bir inceleme. Bu içerikte, Solana'nın mevcut…

18 saat ago

MicroStrategy’nin Bitcoin Yatırımlarındaki Artış ve Hisse Performansı

MicroStrategy'nin Bitcoin yatırımlarındaki artış, şirketin hisse performansını nasıl etkiledi? Bu yazıda, kripto para stratejileri ve…

18 saat ago