Kanada Başbakanı Justin Trudeau, protestocuların kripto da dahil olmak üzere fonlara erişimini kesmek amacıyla 1988 Acil Durum Yasası’nı yürürlüğe koydu.
Kanada hükümeti, ülkenin COVID-19 kısıtlamalarını protesto eden kamyon şoförlerine fon akışını kısıtlamak amacıyla Acil Durum Yasası’nı başlattı. Yasaya göre hükümet, mahkeme sisteminden geçmeden banka hesaplarını dondurabilir ve gösterileri sona erdirmek için bir dizi başka önlem alabilir.
Kanada Başbakan Yardımcısı Chrystia Freeland bugün düzenlediği basın toplantısında, “Kanada’nın kara para aklama ve terörle mücadele mali kurallarının kapsamını, kitle fonlaması platformlarını ve kullandıkları ödeme sağlayıcılarını kapsayacak şekilde genişletiyoruz” dedi. Maliye bakanı olarak da görev yapan Freeland, bu eylemlerin kripto para birimlerini de kapsayacağını ekledi.
Hareket, aşı zorunluluklarından memnuniyetsizliklerini dile getirmek için eylem yapan “Özgürlük Konvoyu” adlı bir grup kamyon şoförünün haftalarca süren protestolarından sonra geldi. Grubun GoFundMe hesabı, Kanada hükümetinin baskısıyla 4 Şubat’ta platform tarafından kapatıldı ve grup bu noktada Bitcoin de dahil olmak üzere alternatif finansman yöntemlerine yöneldi.
Acil Durumlar Yasası önlemleri hemen yürürlüğe girse de, Başbakan Justin Trudeau hükümetinin Kanada’nın her iki yasama organından da destek alması için bir haftası var: Avam Kamarası ve Senato.
Geçen yıl Bitcoin’i yasal hale getiren bir yasayı yürürlüğe sokan El Salvador Başkanı Nayib Bukele de olayı eleştirdi:
Are these the people who like to give lessons to other countries about democracy and freedom?
This is one of the top ranking countries in the “democracy index”?
Your credibility on these topics is now worth 0.pic.twitter.com/wCjh9bXwDt
— Nayib Bukele (@nayibbukele) February 15, 2022
Kaynak: Coinkolik