Categories: Genel Haberler

İstanbul’un Fenomen Köpeği BOJİ İsmine Kripto Para Çıkarıldı

Kripto para sektörü, özellikle ilk olarak ciddi bir amaçla piyasaya sürülmeyen Dogecoin’in müthiş yükselişiyle bu tarz düşük değerli, alternatif ve pek de büyük, hatta hiç projesi olmayan kripto para birimlerine ilgi duymaya başladı. Elbette bu ilginin en büyük odağı, çok kısa sürede büyük paralar kazanmaktı. Sonuçta bu tür birimler bir kez duyulduklarında anlık olarak para akışına ev sahipliği yapıyordu.

Son derece riskli ve dolandırılma ihtimalinin en hat safhada olduğu bu tür kripto para birimleri arasına geçtiğimiz günlerde bir yenisi daha eklendi. 1 Aralık’ta kripto para piyasasına sürülen yeni şüpheli kripto para birimi, ‘Boji Token (BOJI)’ oldu. Token, isminden de anlaşılacağı üzere ismini İstanbul’un meşhur sokak köpeği Boji’den alıyordu.

Birimin arkasında somut bir proje yok:

Şu anda yalnızca Pancakeswap üzerinden alınabilen Boji Token, açıklamasında veya yol haritasında herhangi bir gelecek vadeden ifadeye yer vermiyor. Projesiz kripto para birimlerinin ne kadar güvensiz oldukları bilinirken, BOJI’nin açıklamasında yalnızca “Amacımız, dünyadaki hayvanlar için koşulları iyileştirmek.” ifadeleri yer alıyor.

Token’ın yol haritasına baktığımızdaysa hayvanlar için daha iyi koşulların sağlanmasına yönelik herhangi bir işaret bulunmuyor. Hedeflerde “15 bin Twitter takipçisi, CoinMarketCap listelemesi, influencer alımı, 40 bin Twitter takipçisi, ERC20 token’ın çıkışı” gibi yalnızca birime odaklanan ifadeler yer alıyor. Şartların iyileştirilmesine yönelik tek ifadeyse “Hayvanların koşullarını iyileştirmek için %2 yardım ücreti” şeklinde.

Boji Token’ın internet sitesine baktığımızdaysa BOJI için ‘Mars’ın ilk gerçek köpeği’, ‘Kripto para dünyasının gerçek köpeği’ ve ‘Beklediğiniz Meme katili burada’ gibi yine anlamı olmayan, kripto para piyasasının akımı olmaya devam eden ifadeler yer alıyor.

Boji Token, aslında Türkiye gündemine daha önce de gelmişti. Boji’nin televizyonlarda konuşulduğu günlerde haberlerde Boji Token’a da yer verilmiş ve bir ‘dolandırıcılık’ olabileceği konusunda uyarıda bulunulmuştu. Token’ın arkasındaki kişilerse bu haberlerin ardından bir açıklama paylaşmış, haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirterek “Büyükşehir Belediyesi ile görüşerek birlikte stratejik ortaklıklar kurma planımız devam etmektedir.” ifadelerine yer vermişti.

Günümüzde sosyal medyada konuşulan neredeyse her şeyin token’ı (Örneğin Şeyma Subaşı, Sedat Peker, Acun Ilıcalı) çıkarılırken, bu tarz araçlara paranızı koymamanız oldukça önemli. Özellikle 2021 yılında kripto para piyasasında dolandırıcılığın %80 oranında artış gösterdiğini hatırlatalım. Güvenilir bir kripto para birimini seçmek içinse mutlaka birim hakkında araştırma yapın.

Bu içerik, kesinlikle bir yatırım tavsiyesi değildir.

Kaynak:  Webtekno

BTC Piyasası

Recent Posts

Egrag Crypto’dan XRP Fiyat Tahminleri: 110 Dolar Mümkün mü?

Ünlü kripto analisti Egrag Crypto, XRP'nin fiyatı için oldukça iddialı bir öngörüde bulundu. Analist, XRP'nin…

5 saat ago

Kurumsal Yatırımcıların Kripto Paralara Artan İlgisi ve Altcoin Sezonu

Kurumsal yatırımcıların kripto paralara olan ilgisi artarken, altcoin sezonu da hız kazanıyor. Bu yazıda, yatırımcıların…

5 saat ago

Ondo Finance ve World Liberty Financial Ortaklığı ile Tokenizasyonun Geleceği

Ondo Finance ve World Liberty Financial iş birliği ile tokenizasyonun geleceğini keşfedin. Kripto dünyasında yenilikçi…

5 saat ago

Binance Coin (BNB) Fiyat Analizi: $800 Hedefi ve Kritik Dirençler

Binance Coin (BNB) fiyat analizi ile $800 hedefini keşfedin. Kritik direnç seviyeleri ve piyasa dinamikleri…

5 saat ago

Bitcoin mi Yoksa XRP Coin mi? 10.000 Dolar Yatırım İçin Hangisi Daha İyi?

Bitcoin mi yoksa XRP Coin mi? 10.000 dolar yatırım için hangisi daha iyi? Bu makalede,…

5 saat ago

Dogecoin Fiyat Analizi: Belirsizlik ve Yatırımcı Davranışları

Dogecoin fiyat analizi ile belirsizlikleri ve yatırımcı davranışlarını keşfedin. Kripto para piyasasında Dogecoin'in mevcut durumu…

5 saat ago