Geçtiğimiz ay, 23 Haziran’da, iflas eden bir kripto kredi kuruluşu olan Voyager Digital, yatırımcılar için para çekme süreçlerini yine açarak şaşırtan bir atılım yaptı. Bu karar, şirketin para çekme süreçlerini durdurmasından ve 11. Kısım iflas müracaatında bulunmasından neredeyse bir yıl sonra geldi. Hasebiyle birçok kullanıcının fonlarına erişememesine neden olmuştu. Artık ise elindeki kimi coinleri harekete geçirmesiyle gündemde. İşte detaylar…
Kripto para şirketi, bu coinleri harekete geçirdi
Dune Analytics’in bilgilerine nazaran, para çekme süreçlerinin yine açılmasından bu yana, 250 milyon dolardan fazla kripto varlığı platformdan dışarı aktı. Bu kıymetli net çıkış Voyager Digital’e 176 milyon dolar pahasında kalan kripto varlığı bıraktı. Bu da %96,15’lik bir Pak Varlık oranıyla sonuçlandı. Platform tarafından tutulan varlıklar ortasında 2.287,4 BTC, 27.363,7 ETH, 18.558.340 USDC, 2.060 trilyon SHIB ve daha fazlası bulunmakta. Btcpiyasasi.com olarak da bildirdiğimiz üzere Voyager Digital’in iflası, Terra ekosisteminin çöküşünün akabinde meydana geldi. Bu da 40 milyar doların üzerinde yatırımcı fonunun kaybedilmesine yol açtı. Kullanıcılar varlıklarını çekmek için çabuk etti. Bu nedenle, kripto borç veren önemli bir likidite kriziyle karşı karşıya kaldı ve sonuçta iflas etti.
Mayıs ayında Voyager Digital için hazırlanan iflas planı mahkeme onayı aldı. Bu plan kapsamında, müşteriler başlangıçta taleplerinin yüzde 35,72’sini alma hakkına sahiptir. Bu fiyatı Voyager uygulaması aracılığıyla kripto para olarak ya da 30 günlük bir bekleme mühletinin akabinde nakit olarak çekme seçeneğine sahipler. Voyager Digital CEO’su Alex Hage, iflas eden kripto hedge fonu Three Arrows Capital’in Voyager’a hala 650 milyon dolar borcu olduğunu açıkladı. Birinci para çekme tipi müşterilerin fonlarının yüzde 35’inden biraz fazlasına erişmesine imkan tanırken, bu birinci dağıtım tamamlandıktan sonra alacaklılara dağıtılmak üzere daha fazla varlığın geri kazanılmasına odaklanılmakta.
Alacaklılar için ek fon da var
Buna ek olarak, alacaklıların kullanımına sunulmak üzere 445 milyon dolarlık ek müşteri fonu potansiyeli de bulunmakta. Lakin bu durum, Alameda Research’ün Voyager’a karşı olan ve en az Eylül 2023 ortasına kadar beklenmeyen imtiyaz talebinin tahliline bağlı. Başka bir gelişme olarak Binance, Voyager Digital’i 1 milyar dolara satın almakla ilgilendiğini tabir etmişti. Lakin ABD hükümeti, Menkul Değerler ve Borsa Komitesi ve Adalet Bakanlığı üzere kurumlar tarafından Binance’e karşı devam eden yasal süreçler nedeniyle müdahale etti ve muahedeyi durdurdu.
Voyager Digital tarafından para çekme süreçlerinin yine başlatılması, bir yılı aşkın müddettir fonlarına erişemeyen yatırımcılara biraz rahatlama getirdi. Süreç devam ederken, kullanıcılar ek varlıkların geri kazanılmasını ve alacaklılara kesin dağıtımı belirleyecek olan iflas süreçlerine bir tahlil bulunmasını sabırsızlıkla bekliyor.
Fathom Holdings, dijital varlık dünyasında önemli bir adım atarak Bitcoin hazine stratejisini benimsedi. Bu strateji,…
Odos İşlem Ücreti İadesi Programı ile işlem ücretlerinizi geri almanın yollarını keşfedin. Kullanıcı dostu adımlar…
Ethereum (ETH) fiyatındaki düşüşün sebeplerini ve olası teknik analizlerini keşfedin. Kripto para piyasasındaki dalgalanmaları anlamak…
YZi Labs, Binance Labs’ın yeniden markalaşma sürecini ve gelecekteki hedeflerini keşfedin. Kripto dünyasındaki yenilikçi yaklaşımlar…
ABD Temyiz Mahkemesi, Ripple davasını değerlendirerek kripto para dünyasında büyük bir etki yaratacak önemli bir…
Trump Coin yatırımcılarının Solana ağına olan ilgisini ve bu süreçteki meme coin analizlerini keşfedin. Kripto…