Teknolojik gelişmelerin ülke ekonomilerini etkileme seviyesi günden güne artıyor. Bilhassa dijital dönüşüm çalışmalarının sürat kazanması, siyaset yapıcıları bu bahis özelinde aksiyon almaya itiyor. Teknoloji ihracatı ve yazılım üretiminin olumlu tesirlerine ait değerlendirmelerde bulunan GAMI
Web3 Venture Builder CEO’su Gökhan Altın görüşlerini kamuoyuyla paylaştı.
Küreselleşmenin tesiriyle dünya çapında dijital bağlantı teknolojilerinin kullanımının yaygınlaşması, dijital dönüşüm süreci için itici bir güç oluyor. Böylesi bir atmosferde teknolojinin günlük hayattaki pozisyonunun artması, ekonomik kalkınma konusunda teknoloji üretimini daha kritik hâle getiriyor. GAMI Web3 Venture Builder CEO’su Gökhan Altın hususa ait yaptığı açıklamada, teknoloji ihracatı ve yazılım üretimine yönelik görüşlerini açıkladı.
“Ülkelerin kalkınmasında katalizör fonksiyonu gören teknoloji ihracatı, ekonomik ve toplumsal refahın sağlanmasında büyük bir rol oynuyor. Memleketler arası konjonktürde globalleşme tesirinin yeterliden güzele hissedilmesi de eser ve hizmetlerin dünya çapındaki kullanıcılara hitap edebilecek nitelikte olmasını gereklilik hâline getiriyor.
Aslında tüm bu gelişmeler, mahallî ölçekte geliştirilen eser ve hizmetlerin yurt dışındaki pazarlara ihraç edilmesinin önünü açıyor. Bu durumun başta gelişmekte olan ülkeler olmak üzere dünya genelinde birçok bölgede değerli fırsat sunduğu düşünüyorum.
‘Ülke kalkınmasını destekleyen aksiyonlar almayı hedefliyoruz’
Web3 alanında faaliyet gösteren yerli Venture Builder GAMI olarak, vizyonumuz doğrultusunda tesir alanımızı genişletmeyi ve dünya çapında gelişen gereksinimlere karşılık verebilecek teknolojiler üretmeyi odağımız hâline getiriyoruz. GAMI World ana markası çatısı altında, kendi iç kaynaklarımızla geliştirdiğimiz projelerle dünya çapında marka bilinirliği kazanmak istiyoruz. Lakin direkt elde ettiğimiz kazanımların yanı sıra dolaylı olarak ülkeye döviz girişi sağlamak, bu yolla cari açığın azaltılmasına katkıda bulunmak ve yeni istihdam fırsatları yaratmak üzere ülke kalkınmasını destekleyen aksiyonlar almayı hedefliyoruz.
‘Yazılımlar, iş süreçlerinde optimizasyonu sağlıyor’
Dijital dönüşüm sürecinin kıymetli bir modülü olan yazılımlar hem özel dalda hem de kamu kurumlarındaki hizmetleri daha verimli kılıyor. Mevcuttaki bu potansiyel iş süreçlerini optimize ederken, kaynak kullanımında tasarrufa gidilmesini sağlıyor.
Eğer Türkiye olarak, global rekabet ortamında yer bulabilecek güçlü bir yazılım bölümü inşa edebilirsek, ihracat odaklı yazılım üretimi ile döviz kazanıma önemli katkılar sunabiliriz. Ayrıyeten, insan kaynağının gelişimi ve istihdamını alanda açılacak yeni teşebbüslerle de destekleyebiliriz.
‘Uluslararası arenadaki muvaffakiyetler, girişimcilerin motivasyonunu artırabilir’
Gelişim potansiyeliyle dikkat çeken teknoloji ve yazılım bölümü, bilhassa teşebbüslerin büyüme eforunu teşvik eden bir öge olarak önümüze çıkıyor. Bu kapsamda, lokal teşebbüslerin milletlerarası pazarlarda yakalayacağı muvaffakiyetlerin, ülke genelindeki öbür teşebbüsçüler için motivasyon kaynağı olabileceğini düşünüyorum.”
Litecoin piyasa durumu ve kripto para gelişmelerini keşfedin. Güncel fiyatlar, trendler ve teknolojik yenilikler hakkında…
Cardano piyasa gelişmeleri ve diğer kripto para durumunu keşfedin. Yatırım fırsatları, son trendler ve analizlerle…
XRP piyasasında son durumu ve kripto para dünyasındaki güncel gelişmeleri keşfedin. Yatırımcılar için önemli analizler,…
Avalanche (AVAX) için ralli beklentileri artıyor. 50 dolar seviyesi, yatırımcılar için kritik bir eşik haline…
Altcoin piyasasında dikkat çeken projeleri keşfedin! SAND, MANA, XLM gibi popüler altcoinlerin potansiyelini ve geleceğini…
Dogecoin (DOGE) için yeni boğa koşusuna girip girmediğini keşfedin! Piyasa analizleri, fiyat tahminleri ve yatırımcıların…