Meme coin‘lerin popülaritesi artmaya devam ettikçe, SEC üzere düzenleyici kurumlar bu altcoin projelerinin faaliyetlerini giderek daha fazla mercek altına alıyor. Yakın vakitte, önde gelen meme coin’lerden biri olan SafeMoon, hileli bir yatırım olduğu tezleriyle karşı karşıya kaldı. Bu nedenle SEC’in artık dört altcoin için dolandırıcılık faaliyeti deme ihtimali var. Ayrıntılara bakalım.
Altcoin SafeMoon: Bir örnek olay incelemesi
SEC’in SafeMoon’a yönelik soruşturması, projenin legal bir kullanım durumu yahut yararı olmadığını ortaya koydu. Bu sürdürülemez model nihayetinde SEC’in SafeMoon‘u hileli bir yatırım olarak ilan etmesine yol açtı. Bu duyurudan kaynaklanan çöküntü altcoin SafeMoon’un bedelinde keskin bir düşüşe neden oldu. Birçok yatırımcı için kıymetli kayıplara neden oldu.
SEC’in altcoin SafeMoon’u hileli bir yatırım olarak etiketleme kararı, meme coinler ile alakalı riskleri vurgulamaktadır. Bu hadise, yatırımcılar için bir ihtar niteliği taşımakta. Ayrıyeten misal özelliklere sahip olabilecek öteki kripto para üniteleri hakkında soru işaretleri yaratmaktadır.
Risk altındaki meme coin’lerin özellikleri
SEC’in emsal incelemesiyle karşılaşabilecek meme coinleri belirlemek için, bunların temel özelliklerini anlamak çok değerlidir. Aşağıdaki özellikler birçok meme coinde ortak. Ayrıyeten düzenleyici kurumların dikkatini çekebiliyor. Birinci başta yarar eksikliği yer alıyor. Sonrasında ise anonim geliştirme grupları en kıymetli neden. Başka taraftan fiyatın süratli çıkıp inmesi de bir diğer nedene işaret ediyor.
Bu çeşit projelerde ayrıyeten token adetleri ve dağıtım düzeneklerinde ezalar var. Başka taraftan alıcılarını yanıltan pazarlama yöntemi düzenleyicileri harekete geçirebiliyor. Son olarak şeffaflık eksikliği ve süratli büyüme de bu altcoin projelerini SEC’in radarına itiyor.
Risk altındaki mümkün altcoin projeleri
Gelecekte hangi altcoin projelerinin düzenleyici makamlar tarafından maksat alınabileceğini kesin olarak kestirim etmek mümkün değil. Birkaç token üstte belirtilen özelliklerden kimilerini sergilemektedir. Kripto alanında dikkat çeken ve düzenleyici incelemeyle karşılaşabilecek kimi değerli altcoin projeleri ortasında Shiba Inu (SHIB) yer alıyor. Ekseriyetle “Dogecoin katili” olarak anılan Shiba Inu, 2020 yılında popülerlik kazandı. Net bir kullanım durumu yok. Ayrıyeten anonim bir geliştirme takımına sahiptir.
Altcoin Dogecoin (DOGE) SEC’in radarına girme potansiyeline sahip. Başlangıçta bir latife olarak yaratılmış olsa da Dogecoin tanınan bir meme coin olmaya devam ediyor. Yüksek profilli onayları ve net bir kullanım alanının olmaması düzenleyici kurumların dikkatini çekebiliyor. Altcoin SafeMars da misal formda bir tekrar dağıtım sistemine ve şeffaflık eksikliğine sahip. Bu özellikler onu düzenleyici makamlar için potansiyel bir gaye haline getirebiliyor. Btcpiyasasi.com olarak baktığımızda son olarak Akita Inu (AKITA) yer alıyor. Akita Inu, SHIB üzere, Shiba Inu köpek cinsiyle ilişkilendirilen bir diğer meme coin’dir. Kullanım eksikliği ve anonim bir takım üzere emsal özelliklere sahip.
Solana (SOL) yükselişi ve 300 dolar hedefi hakkında detaylı analiz. Bu kapsamda piyasa trendleri, teknik…
Kripto para piyasasında yükseliş beklentileri ve detaylı analizlerle, yatırımcılar için önemli ipuçları sunuyoruz. Gelecek trendlerini…
Gary Gensler'in istifası, altcoin piyasasında büyük değişimlere yol açtı. Bu makalede, istifanın etkilerini, piyasa dinamiklerini…
Kripto paraların evrimi, Bitcoin'un doğuşu ve finansal kontrol üzerindeki etkileri hakkında derinlemesine bir inceleme. Dijital…
Kasım ayında kripto piyasalarında dikkat çeken üç altcoin hakkında detaylı bilgi edinin. Yatırım fırsatları, piyasa…
Bitcoin’in son dönemdeki yükselişi, kripto para piyasasında büyük bir hareketlilik yaratıyor. Majör altcoin'lerdeki değişim ve…