Categories: Genel Haberler

Darknet’in en büyük pazarlarından biri için “exit scam” iddiası

Darknet’in en büyük pazarlarından birisi olan Apollon’un satıcıların hesabını kilitleyip aynı zamanda kullanıcıların hala bu satıcı hesaplardan alışveriş yapmalarını izin verdiği için bir “exit scam” yani kaçış/çıkış dolandırıcılığı gerçekleştirdiği iddia ediliyor.

CryptoGlobe’de yer alan habere göre, 2018 yılı içinde kurulan Apollon, o dönemden bu yana müşterilerine hizmet sağlarken son birkaç günde ise satıcılardan şikayetler gelmeye başladı. Bazı satıcılar, hesaplarının kilitlendiğini, hesaplarına giriş yapamadıklarını ve hiçbir şekilde site yöneticilerine de ulaşamadıklarını belirttiler.

Bir deepweb servisi olan Dark.eye’da Apollon notu ciddi şekilde geriledi ve 1 yıldızın biraz üzerine kadar düştü. Kullanıcılar hesaplarına erişemedikleri notunu yorum bölümlerine yazarak diğer kullanıcıları uyarıyor.

Bir yorumda şöyle dendi:

“Moderatörler satıcılardan çalıyor, sonra da hesaplarını kilitliyor. Biz sadece satıcı URL’i kullandık ve 2FA (iki adımlı doğrulama) ile hesapları açıyorduk. Bu nasıl mümkün olabilir? Şimdi de modları çağırmamızdan hemen sonra hesaplarımız kilitlendi. Bu siteden uzak durun.”

Başka bir kullanıcı ise bu çıkış dolandırıcılığı yüzünden tam 11 bin dolar değerinde kripto para kaybettiğini iddia etti. Kullanıcılar bu durumla ilgili birbirlerini sürekli, Deepweb’de bir Reddit tarzı forum olan Dread üzerinden uyarmaya çalışıyorlar ancak son birkaç gündür ise bu siteye de DDos (Dağıtılmış servisin reddi) sebebiyle ulaşım sağlanamıyor.

Sitesinde daha çok deepweb’le ilgili haberlere yer veren DarkNetStats’ın iddiasına göre ise Apollon’u kontrol eden grup sektördeki diğer pazarlarda da bir güce sahip ve Dread’in çevrim dışı kalmasıyla bu, doğru orantılı. Bu grubun kullanıcıların birbirleriyle iletişime geçmesini engellemeye çalıştığı belirtiliyor.

CryptoGlobe’un blockchain analitik firması Chainalysis’e dayanarak verdiği bilgiye göre; darknet pazarları geçen sene 790 milyon dolarlık kripto para satışı gerçekleştirdi ve ilk yılındaki 600 milyon dolarlık rakam da geçilmiş oldu. Buradaki işlemler tüm kripto para pazarındaki işlemlerin yüzde 1’inden daha az bir rakama tekabül ederken pazardaki büyüme ise dikkatleri çekiyor.

Chainalysis’in haberine göre, yasal güçler bu tür siteleri kapadığında müşteri talebini karşılamak için hemen başka bir site açılıyor. Ayrıca bu siteler kripto para piyasasındaki aşırı volatiliteden de çok fazla etkilenmiyor. Bunun sebebi ise darknet pazarlarına gönderilen paraların genele oranla çok küçük kalması.

BTC Piyasası

Recent Posts

Altcoin Piyasasında Hareketlilik: 4 Şubat 2025’te Öne Çıkan Projeler

Altcoin piyasasında 4 Şubat 2025'te öne çıkan projeleri keşfedin. Yatırım fırsatları, trendler ve piyasa analizi…

6 dakika ago

Shiba Inu (SHIB) Piyasa Analizi: Düşüş Trendinin Sonu mu?

Shiba Inu (SHIB) piyasa analizi ile düşüş trendinin sona erip ermediğini keşfedin. Fiyat hareketleri, yatırım…

24 dakika ago

2024: Odos’un Dönüşüm Yılı ve Gelecek Vizyonu

2024, Odos'un dönüşüm yılı olarak öne çıkıyor. Gelecek vizyonu ile yenilikçi projeler, sürdürülebilir büyüme ve…

30 dakika ago

Fetch.AI (FET) Piyasasında Son Durum ve Yatırımcıların Beklentileri

Fetch.AI (FET) piyasasındaki son gelişmeleri ve yatırımcıların beklentilerini keşfedin. Kripto para dünyasında FET'nin potansiyeli ve…

2 saat ago

TRUMP Memecoin’deki Son Durum ve Gelecek Tahminleri

TRUMP Memecoin'deki güncel gelişmeleri ve gelecekteki tahminleri keşfedin. Kripto para dünyasında Trump etkisi, yatırım fırsatları…

2 saat ago

Senatör Bill Hagerty’den GENIUS Act ile Stablecoin Düzenlemeleri

Senatör Bill Hagerty, GENIUS Act ile stablecoin düzenlemelerini gündeme getiriyor. Bu tasarı, kripto para dünyasında…

2 saat ago