Çin Yüksek Mahkemesi, son vakitlerde, birtakım kriptolar için açıklama yaptı. Mahkeme, bilhassa Bitcoin, Ethereum, USDT ve öbür kripto ünitelerinden kaynaklanan uyuşmazlıklara odaklandı. Kripto para ile ilgili davalara ait taslak kuralları yayınladı. İşte detaylar…
Çin, üç kripto para için açıklama yaptı
Önlemler, kripto para ticaretindeki spekülasyon risklerini önlemeyi ve denetim etmeyi amaçlıyor. Mahkeme, kriptoların alım satımının ekonomik ve mali sistemi önemli halde bozduğunu söylüyor. Ayrıyeten insanların mallarının güvenliği için önemli bir tehdit oluşturduğunu belirtti. “Kurallar”, bilhassa Bitcoin, Ethereum, USDT ve başka kripto para ünitelerini ele alıyor. Bunlar, üzere bilhassa para üniteleriyle ilgili uyuşmazlıkların ele alınması için Yüksek Mahkeme tarafından alt mahkemelere verilen yönergeleri yahut talimatları söz eder.
Kripto para ünitelerini içeren uyuşmazlıkları değerlendirirken mahkeme, çeşitli atılımlar gerçekleştirecek. Örneğin taraflarca gerçekleştirilen kripto para üniteleriyle ilgili yasal süreçlerin geçerliliğini belirlemek için ulusal mali ve endüstriyel düzenlemelere bakacak. Bunun yanı sıra farklı vakitlerde kamu siyasetine ait çeşitli düzenlemeleri incleyecek.
Çin’deki en son kripto gelişmeleri
Diğer yandan, Çin’in kripto para üniteleri üzerindeki yasağına karşın, Çin’in 1,4 milyar vatandaşından kimilerinin, emlak ve pay senedi üzere yatırımlara alternatifler ararken Pekin’in Eylül 2021’de koyduğu yasağı çiğnediğini gösteren alım satım faaliyetlerine dair işaretler ortaya çıktı. Pekala, Çinlilerin tokenlere yönelik iştahının devam ettiğine dair kuşkular nereden çıkıyor? Kripto borsalarının alacaklı profilleri ve kripto platformlarını kullandıklarını söyleyen vatandaşlar mevcut. Ayrıyeten bilgiler Pekin’in yasağına süreksiz tahliller getiren dal çalışanları dahil olmak üzere çeşitli kaynaklardan geliyor.
Geçen yıl Kasım ayında iflas eden FTX’in ABD’deki iflas müracaatları, Çinli kullanıcıların borsanın müşterilerinin %8’ini oluşturduğunu gösteriyor. Teorik olarak, kripto ticareti Çinliler için yurtiçinde ve yurtdışında yasaklı olsa da, bunu uygulamak güç. Kullanıcılar pozisyonları maskeleyerek borsaların Çin adreslerini engelleme teşebbüslerini bertaraf etme bahtına sahip.
Pekin, kara para aklama, borsa çıkışları ve Bitcoin madenciliğinin çevresel tesirlerine ait telaşlar nedeniyle kriptovarlıkları baskı altına aldı. Binance, OKX ve FTX borsaları; bir vakitler ticareti için dünyanın en büyük pazarı Çin’de hizmet veriyordu. Buradaki risk seven yatırımcılara hizmet sunmaktaydı. Borsalardaki ahenk sistemleri ve Çin pasaportu sahiplerini filtreleyip filtrelemedikleri ahenk sıkıntısının bir modülü. Btcpiyasasi.com olarak bildirdiğimiz üzere en büyük kripto borsası olan Binance, Çin’den uzak duran borsalardan biri. Borsa, Çin anakarasında faaliyet göstermediğini ya da orada rastgele bir teknolojiye sahip olmadığını söyledi.
Solana (SOL) onchain verileri ve yükseliş potansiyeli üzerine derinlemesine bir inceleme. Bu içerikte, Solana'nın mevcut…
MicroStrategy'nin Bitcoin yatırımlarındaki artış, şirketin hisse performansını nasıl etkiledi? Bu yazıda, kripto para stratejileri ve…
BONK Memecoin'inin son dönemde yaşadığı değer kaybını ve bu durumun arkasındaki nedenleri analiz ediyoruz. Piyasa…
Kripto para piyasalarında son durum ve analizler! Güncel trendler, fiyat hareketleri ve uzman yorumları ile…
Bitcoin'in yatırımcılar üzerindeki etkileri ve piyasa dalgalanmaları üzerine derinlemesine bir inceleme. Kripto paraların dinamikleri, yatırımcı…
XRP ve kripto para piyasalarındaki son durumu keşfedin. Fiyat dalgalanmaları, piyasa trendleri ve yatırım fırsatları…