Yeni aktarılan bilgilere göre, Çin’in ”akıllı mahkemeleri” milyonlarca davaya bakarken blockchain ve yapay zeka gibi akıllı teknolojilerden yardım almaya başladı.
Xinhua News kaynağının aktardığı bilgiye göre, bu yıl Mart ayından Ekim ayına kadar görülen 3,1 milyon davada blockchain ve yapay zeka tabanlı akıllı internet mahkemeleri hizmet verdi. ”Geleceğin mahkemeleri” olarak adlandırılan bu mahkemeler insan olmayan, sanal ve yapay zeka tabanlı yargıçlar ile birden fazla ekranın önünde iletişim kurabiliyor ve fiziksel olarak mahkemede bulunmanın alternatifini sunuyor. Sistem buna ek olarak mahkeme kararlarını mesaj hizmeti ile vatandaşlara göndermeyi de sağlıyor.
Dünyanın ilk akıllı internet mahkemesi 2017 yılında Hagzhou eyaletinde hizmet vermeye başladı ve Çin daha sonra Pekin ile Guangzhou içerisinde de benzer atılımlar gerçekleştirdi. Nisan ayında Pekin İnternet Mahkemesi başkanı olan Zhang Wen, yapay zeka ve blockchain gibi teknolojilerin adaleti sağlamak için kullanıldığını ifade etti. İki teknolojinin karar verme konusunda kendilerine yardım ettiğini belirten yargıç, bunun artacağının da sinyallerini verdi.
DonAlt, Bitcoin için 90.000 dolar düşüş senaryosunu analiz ediyor. Kripto para piyasasındaki dalgalanmalar ve olası…
Balinaların Toncoin alımları artarak dikkat çekiyor. Fiyatın 6 doların üzerine çıkması, yatırımcılar için yeni fırsatlar…
Bitcoin fiyatında yaşanan sert düşüş, yatırımcıları endişelendiriyor. Piyasa analizi ile birlikte, bu dalgalanmanın nedenlerini ve…
XRP'nin değer kaybıyla birlikte kripto para piyasasında neler oluyor? Bu yazıda, XRP'nin durumu, piyasa dinamikleri…
Toncoin fiyatındaki son artışlar ve balinaların aktif alımları hakkında detaylı bilgiye ulaşın. Kripto para dünyasındaki…
Binance, beş tokeni delist ederek kullanıcılarını uyarıyor. Bu önemli değişikliklerin arka planı ve etkileri hakkında…