Sektördeki patent başvuruları göz önünde bulundurulduğunda Çin blockchain teknolojisi konusunda ABD de dahil olmak üzere diğer ülkelerin çok daha önünde.
20 Kasım’da Japon merkezli ekonomi gazetesi Nikkei Çin’in 2009-2018 arasında 7,600 civarında başvuru gönderdiğinin haberini yaptı, bu rakam ABD merkezli firmaların üç katı.
Toplam 12,000 Blockchain Başvurusu
Tokyo merkezli araştırma firması Astamuse’ye göre ABD, Çin, Japonya, Güney Kore ve Almanya 2018’de toplam 12,000 blockchain’le alakalı patent başvurusu yaptı ve Çin bu beş ülkelik toplamın %60’ını oluşturuyor.
Güney Kore aynı zaman aralığında 1,150 başvuru yaparken Japonya 380’den az başvuru yaptı.
Çin perakende devi Alibaba Group Holding 512 başvuruyla ilk sırayı aldı. İngiliz firma nChain ise 468 başvuru ile Alibaba’nın hemen arkasından gelirken teknoloji devi IBM 248 başvuruda bulundu.
Çin haber programı Focus Report Kasım bölümünde, her ne kadar Çin’de blockchain teknolojisi kullanan 32,000 firma olduğu iddia edilse de gerçek rakamın bunun %10’u bile olmadığını iddia etti. Bölümde, Çin blockchain endüstrisinin tüm dünyanın ilerisinde olduğu da söylendi.
Çin ve Blockchain Edinimi
Ekim’de Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping ülkedeki blockchain çalışmalarının hızlandırılmasını talep etmişti. Xi, entegre edilmiş blockchain teknolojilerinin teknik yenilik teşvikinde ve sektörlerin değiştirilmesindeki öneme vurgu yaptı.
Proof of Capital ismindeki blockchain odaklı risk sermayesi girişiminin ortağı Edith Cheung, Çin’in yeni dijital para birimini önümüzdeki altı ay bir yıl içinde “kesinlikle” çıkaracağını söyledi. Çin, para biriminin dijital versiyonunu çıkaracak ilk ülke olmaya hazırlanırken Cheung diğer ülkeleri de inceledi:
“Bence ABD acele etmeli, iyi düşünüp düzgün bir politika geliştirmeli yada en azından dijital USD için bir yol haritası belirlemeli.”