Bitcoin, oluşturulduğu günden beri Paypal’ı ikinci defa işlem hacminde geçmeyi başardı. Online olarak para gönderme işlemlerinin yaygınlaşmasından sonra hem Bitcoin hem de Paypal’ın işlem hacminde ciddi artış oldu. Dünya Bankası yaptığı açıklamada, 2018 yılında ülkeler arası para gönderiminin yüzde 10 arttığını ve bu rakamın 689 milyar dolara ulaştığını açıkladı. Çevrim içi para transferlerinin bu denli çoğalmasındaki en büyük etken ise göçler oldu. Yaşanan ciddi göç dalgalarından sonra insanlar çevrim içi para gönderimi sayesinde ailelerine ve sevdiklerine para gönderebiliyor.
Para transferlerinin dışında Bitcoin’deki işlem hacminin büyüklüğü ise daha çok günlük yapılan al sat işlemlerinden kaynaklanıyor. Diar’ın hazırlamış olduğu raporda geçtiğimiz yıl kripto paralardaki işlem hacminin rekor seviyelere ulaştığı belirtildi. Kripto paralardaki işlem hacmindeki en büyük pay ise Bitcoin’e ait.
Bitcoin ne kadar çok yatırım çekerse, çok daha az para gönderimlerinde kullanılır. Sık sık fiyat değişimlerinin yaşanması durumunda kimse bu ödeme yöntemini tercih etmeyecektir. Bitcoin ne kadar ucuz ve ne kadar hızlı olursa olsun, eğer sık sık fiyat dalgalanması yaşarsa hiç kimse Bitcoin’i tercih etmez. Bu bakımdan volatilite çok önemli bir husustur. Stabil, volatilite sorunu olmayan bir kripto para oluşturacağını açıklayan Facebook, bu dediği projeyi hayata geçirmeyi başarabilirse kripto para dünyasında en çok tercih edilen ürün olmaya hak kazanacaktır. Volatilite problemini ortadan kaldırmak için tüm girişimler artık stabil olan coinlere doğru yöneliyor.