Bitcoin, geçen haftanın son iş günü 8.350 dolarda dip gördükten sonra hafta sonu işlemlerinde büyük çoğunlukla 8.400 – 8.500 dolar bandında hareket etti. Hafta sonu hareketlerinin en dikkat çekici bölümü ise bir ara 8.400 doların altına sarkan BTC/USD paritesinin düşüş algısı oluşturduktan dün gün içinde 8.600 dolar bandına kadar yükselmesi oldu.
Genel anlamda trend yönünün düşüş olduğu Bitcoin pazarında zaman zaman dün görülen gibi trend yönünün tersine kısa süreli hareketler görüyoruz. Bu hareket, özellikle kaldıraçlı piyasalarda trend yönünde pozisyon alan yatırımcıların pozisyonlarının kapanmasına neden oluyor.
Bitcoin dün gece yaptığı yukarı hamle sonrası 8.600 dolar seviyesinde tutunamayarak satıcıların baskısı ile yeniden mevcut bant hareketine geri döndü. Şu an 8.400 dolar sınırın hemen üzerinde aşağı yönlü hareketine devam ediyor.
İlk olarak günlük görünümde BTC/USD grafiğini analiz edersek Fibonacci düzeltme seviyeleri ve hareketli ortalama değerlerinin bize tutarlı destek ve direnç noktaları veriyor. Ekim sonunda görülen 7.350 dolar dip seviyesi ve sonrasında gelen yukarı hareketle 10.580 dolar zirve seviyesi, günlükte hala Fibonacci referans seviyeleri olarak güncelliğini koruyor.
Buna göre BTC fiyatının bu noktalar arasında geçtiğimiz Cuma günü gelen düşüşle Fib 0,618 değerinin (8.557 dolar) altına geçtiğini gördük. Hafta sonu hareketleri de bu değerin altında kalınca düşüş yönlü baskının daha da arttığı görüldü. Bu seviye ayrıca 50 günlük hareketli ortalamaya (şu an 8.570 dolar) yakın değerlerde olup 8.550 – 8.570 dolar alanı önemli bir direnç noktası olarak karşımıza çıkıyor.
Düşüşün devamı halinde BTC/USD paritesinin Fib 0,718 değeri olan 8.000 dolara kadar hareket edebileceğini görebiliriz. Bu seviye aynı zamanda psikolojik bir destek noktasını oluşturuyor.
Bitcoin fiyatına daha kısa vadeli olarak 4 saatlik görünümde baktığımızda, kripto paranın düşüş trendini daha net bir şekilde teyit edebiliyoruz. Ara ara görülen yükseliş girişimleri ise şimdiye kadar grafikte görülen düşüş trend çizgisine kadar gerçekleşti. Bu yükselişlerin zirve seviyeleri aynı zamanda yaklaşık 4 saatlikte 50 mumluk hareketli ortalamaya (şu an 8.650 dolar) kadar devam etmesi dikkat çekici. Buna göre 4 saatlik 50 mumluk hareketli ortalamayı, BTC için dinamik direnç noktası olarak takip edebiliriz.
8.650 doların kazanılması trend dönüşü için ilk hareket olarak görülse de bu fiyatın öncesinde 4 saatlik 20 mumluk hareketli ortalama da (8.490 dolar) diğer önemli bir direnç noktası.
Toparlayacak olursak; bu hafta BTC/USD için yukarı yönlü hareketlerde dikkat edilmesi gereken noktalar: 8.490 – 8.550 – 8.650 dolar diyebiliriz. Aşağı yönlü harekette ise 8.400 doların altında bir günlük kapanış BTC/USD paritesinin 8.000 dolar doğru bir düşüş hareketini başlatabilir.
Donald Trump'ın başkanlık dönemi, kripto piyasalarında büyük etkilere yol açtı. Bu içerikte, Trump'ın politikalarının kripto…
Kripto piyasasında Trump ve Melania'nın meme coin'leri nasıl bir etki yaratıyor? Bu yazıda, ünlü çiftin…
Ethereum'da düşüş devam edecek mi? Piyasa analizleri, yatırımcı görüşleri ve gelecekteki trendler hakkında detaylı bilgi…
Kripto para pazarında önemli gelişmeler yaşanıyor. Nova Labs ve SEC arasındaki dava süreci, yatırımcılar ve…
XRP, kripto para piyasasında yükselişine devam ediyor. Son gelişmelerle birlikte 4 dolar hedefi giderek belirginleşiyor.…
Kripto Para 2025 Beklentileri'nde, Cardano ve Tron'un geleceğini keşfedin. Yatırım fırsatları, teknolojik gelişmeler ve piyasadaki…