Binance ile SEC ortasındaki dava sürerken, kimi kuşkulu bulgular ortaya çıktı. Borsa denetçisi, ABD’deki Binance kuruluşlarının elinde bulunan rezervlerle ilgili tasalarını lisana getirdi.
Dış denetçi Adam Cochran’ın son bulguları, borsanın ödeme gücü ve müşteri varlıklarının idaresi konusundaki kaygıları artırdı. Cochran, bulgulara dikkat çekerek, “Kendi dış denetçiniz tam olarak teminat altına alındığınızı söyleyemiyorsa bu bir problemdir.” dedi. Cochran ayrıyeten borsanın daha evvel Binance Custody olarak bilinen “Ceffu” cüzdan saklama sistemine güvendiğini de vurguladı. Cochran’a nazaran bu sistem hem Binance International’a hem de Binance US’e hizmet ediyor.
1/6
If your own external auditor can't say you are "fully collateralized" when you are supposed to be a 100% reserves exchange, and have your own proof-of-reserves that claims you're OVERCOLLATERALIZED that is a problem. https://t.co/pXGgnO8OOL
— Adam Cochran (adamscochran.eth) (@adamscochran) September 18, 2023
Cochran’ın öne sürdüğü soru ise tartışmaları alevlendirdi: “Eğer “Ceffu” sistemi borsanın muhtemelen daha küçük operasyonlarıyla çaba ediyorsa, devasa milletlerarası sayıları verimli bir formda nasıl yönetebilir?”
Binance denetçisi rezervleri soruyor
Denetçinin kelam konusu açıklamaları, Binance’in 15 Eylül Cuma günü yaptığı yasal müracaatın akabinde ortaya çıktı. Borsa, denetçi müracaatları da dahil olmak üzere birçok SEC talebine itiraz etti.
Raporda yer alan talepte, BAM Trading’in “varlıkların bulunduğu adresleri söyleme konusunda borsa saklayıcısına bağlı olduğu ve bunun da “Şirketin belli vakitlerde büsbütün teminat altına alınmasını sağlamayı çok zorlaştırdığı” belirtildi.
SEC bu bulguya daha evvel atıfta bulunmuştu. Birinci olarak 22 Mayıs’ta gönderilen kelam konusu evrak, denetçinin BAM Trading’e 22 Mayıs’ta gönderdiği eksiklik mektubuna atıfta bulunmuş oldu.
SEC’e nazaran denetçi, “Binance.US grubunun borsayla ilgili zincir içi faaliyetlere ait çok fazla görünürlüğe sahip olmadığını” belirtti ve bu bilgi için borsaya güvendiğini kaydetti.