İçerik
En fazla yatırım yapılan kripto paralardan olan Atom Coin, yukarı yönlü hareketleriyle kripto para severlerin radarına giriyor ve ilgi çekiyor. Atom Coin ile ilgili nedir, projesi, geleceği gibi soru kalıpları internette aratılıyor. Bu haberimizde Cosmos Coin’e dair ipuçlarını ve bilinmeyenleri bulabileceksiniz.
ATOM, Cosmos blok zincirinin esas yönetişim için kullanılan stake edilebilen kripto parasıdır. Ancak Binance Smart Chain, Polygon ve Ethereum blok zincirinde de işlem görebilir. Cosmos’ta ‘Zone’ yani Bölge adı verilen yerdeki ağ doğrulayıcıları, ATOM’u stake ederek, paylarını azaltma seçeneği ile hub’lara katılabilir. ATOM Coin, Cosmos platform ekosistemindeki işlem ücretlerinin ödenmesi için kullanılan kripto paradır. Kullanıcılar, blok ödülünün bir kısmını kazanmaya devam ederken, token’larını diğer doğrulayıcılara devredebilir, onlara oy tahsis edebilir ve ATOM’u devrettikleri doğrulayıcılar arasında oylama tercihlerine bağlı olarak kolayca geçiş yapma esnekliğine sahip olduklarından, doğrulayıcılar dürüstçe performans göstermeye teşvik edilir.
Cosmos Coin
Yatırımcılar, oluşturulabilecek yeni ATOM arzında şu anda bir sınır olmadığını unutmamalıdır. Bunun yerine, Cosmos, stake edilen ATOM sayısına göre oluşturulan token miktarını ayarlar. 2020 itibariyle bu, yıllık %7 ile %20 arasında bir enflasyon oranıyla sonuçlanır. Dolaşımdaki arz da 286 milyon adettir.
Atom Coin kimin sorusu da ayrıca merak ediliyor. Cosmos’un kurucuları ve aynı zamanda Tendermint’in geliştiricileri Jae Kwon, Zarko Milosevic ve Ethan Buchman’dır.
Atom Coin hangi ülkenin sorusuna yanıt vermek gerekirse, herhangi bir ülkenin hakimiyetinde veya geliştiriciliğinde değildir ancak bir şirketin sorumluluğundadır.
Atom Coin
Cosmos, merkezi olmayan bir gelecek için oluşturulmuş, birbirine bağlı uygulamalar ve hizmetlerden oluşan sürekli genişleyen bir ekosistemdir. Kurucu ekibi tarafından “İnternetin Blok zinciri” olarak ilân edilen Cosmos, aralarındaki işlemleri kolaylaştırmak için açık kaynaklı araçlarla birleştirilen bir kripto ağları oluşturmayı hedefliyor. Cosmos’u diğer projelerden ayıran şey, özelleştirilebilirlik ve birlikte çalışabilirlik üzerindeki bu odaklanmadır. Cosmos ağındaki amaç, kendi ağına öncelik vermek yerine, hiçbir merkezi taraf faaliyetini kolaylaştırmadan, verileri ve token’ların programlı olarak paylaşılabildiği bir ağ ekosistemini teşvik etmektir. Cosmos’ta oluşturulan her yeni bağımsız blok zinciri daha sonra her bölgenin durumunun kaydını tutan Cosmos Hub’a bağlanır ve bunun tersi de geçerlidir. Proof-of-stake blok zinciri olan Cosmos Hub, native token olan ATOM tarafından desteklenmektedir.
Atom Coin kimin
Cosmos ağı 3 farklı katmanda çalışır.
Uygulama: İşlemleri işler ve ağın durumunu günceller.Ağ Oluşturma: İşlemler ve blok zincirler arasında iletişime izin verir.Konsensüs: Düğümlerin sistemin mevcut durumu üzerinde anlaşmalarına yardımcı olur.
Tüm katmanları birbirine bağlamak ve geliştiricilerin blok zinciri uygulamaları oluşturmasına izin vermek için Cosmos, bir dizi açık kaynaklı araca güveniyor. Tendermint BFT, ağı güvenceye almak, işlemleri doğrulamak ve blok zincirine blokları işlemek için Cosmos yazılımını çalıştıran bilgisayar ağı tarafından kullanılan bir algoritmadır. Uygulama Blok Zinciri Arayüzü adı verilen bir protokol aracılığıyla uygulamalara bağlanır. Tendermint adı verilen bu katmanlı tasarımın en önemli unsuru, geliştiricilerin sıfırdan kodlamak zorunda kalmadan blok zincirleri oluşturmasına olanak tanıyan ağın parçası olan Tendermint BFT motorudur. Tendermint’in merkezinde, Cosmos Hub’ı çalıştıran dağıtılmış bilgisayar ağını senkronize tutan bir Hisse Kanıtı (Proof of Stake) yönetim mekanizması olan Tendermint Core bulunur.
Katılımcıların (“doğrulayıcı düğümler”) blok zincirini güçlendirmesi ve değişikliklere oy vermesi için önce ATOM’u paylaştırmaları gerekir. Doğrulayıcı olmak için, bir düğümün ATOM’u belirleyen düğümlerin ilk 100’ünde olması gerekir. Oylama gücü, stake edilen ATOM miktarına göre belirlenir. Cosmos uygulamaları ve hizmetleri, Blok Zincirler Arası İletişim protokolü olan Inter-Blockchain Communication Protocol’ü (IBC) kullanarak bağlanır. Bir bölge Cosmos Hub’a bağlandığında, merkeze bağlı diğer tüm bölgelerle birlikte çalışabilir, yani çok farklı uygulamalara, doğrulayıcılara ve mutabakat mekanizmalarına sahip blok zincirleri ile veri alışverişi yapabilir.
Atom Coin Binance
Atom Coin almak oldukça basittir. Bir merkezi borsada üyeliğiniz varsa ya da üyelik oluşturduğunuz takdirde Atom Coin’i alıp satabilirsiniz. Cosmos Coin ile Binance, Coinbase, KuCoin, Kraken, Huobi, Bithumb, ByBit gibi sektörün büyük kripto para borsalarından USDT, BTC, ETH, BUSD, USD ve EUR gibi paritelerden işlem yapılabiliyor.
Kripto para yatırımcılarının büyük ilgi gösterdiği coinler arasında yer alan Atom Coin, en yüksek 44.70 doları görmüş, en düşük seviye olarak da 1.13 dolar kayda geçmiştir.
Solana (SOL) onchain verileri ve yükseliş potansiyeli üzerine derinlemesine bir inceleme. Bu içerikte, Solana'nın mevcut…
MicroStrategy'nin Bitcoin yatırımlarındaki artış, şirketin hisse performansını nasıl etkiledi? Bu yazıda, kripto para stratejileri ve…
BONK Memecoin'inin son dönemde yaşadığı değer kaybını ve bu durumun arkasındaki nedenleri analiz ediyoruz. Piyasa…
Kripto para piyasalarında son durum ve analizler! Güncel trendler, fiyat hareketleri ve uzman yorumları ile…
Bitcoin'in yatırımcılar üzerindeki etkileri ve piyasa dalgalanmaları üzerine derinlemesine bir inceleme. Kripto paraların dinamikleri, yatırımcı…
XRP ve kripto para piyasalarındaki son durumu keşfedin. Fiyat dalgalanmaları, piyasa trendleri ve yatırım fırsatları…