ABD’deki vatandaşların finans sektöründeki haklarını korumakla görevli olan Tüketicileri Koruma Mali Bürosu (CFPB), ülkedeki mevzuatlarla ilgili yeni bir rapor yayınladı.
U.Today tarafından paylaşılan bilgilere göre CFPB tarafından yayınlanan bu resmi belgede SWIFT gibi ödeme sistemlerinin yanı sıra Ripple’ın (XRP) da bahsi geçiyor.
var ai_block_div=document.getElementsByClassName(‘ai-viewports’);ai_insert_code(ai_block_div[ai_block_div.length-1])
Tarihi Geçti
Tüketicileri Koruma Mali Bürosu, ülkedeki güvenli liman (safe harbor) yasalarıyla ilgili yeni bir rapor yayınladı.
CFPB bu raporda özellikle havale işlemi yapan finans şirketleri ve bu şirketlere dayatılan yasaları değerlendirdi. CFPB bu raporunda özellikle küçük çaplı şirketlerin yasal masraflarını azaltmak için güvenli liman yasalarında bazı değişiklikler yapılması gerektiğini öneriyor.
Tüketici Koruma Mali Bürosu’nun önerisi yılda 500’den az havale işlemi yapan şirketlerin güvenli liman yasası kapsamına alınmalaır.
XRP’den Bahsetti
Tüketici Koruma Mali Bürosu tarafından yayınlanan bu raporda zamanın hızla ilerlediğinden, yeni çıkan teknolojilerden ve bazı yasaların yeniden gözden geçirilmesi gerektiğinden bahsediliyor.
CFPB’ye göre güvenli liman yasası ortaya çıktığından bu yana özellikle uluslararası ödemeler konusunda yepyeni teknolojiler kullanılmaya, yepyeni şirketler kurulmaya başladı. Bu da yasaların yeniden gözden geçirilmesi gerektiğinin bir göstergesi.
var ai_block_div=document.getElementsByClassName(‘ai-viewports’);ai_insert_code(ai_block_div[ai_block_div.length-1])
CFPB tarafından yayınlanan raporun tam da bu kısmında XRP’den bahsediliyor. Finans sektörünün hızla değiştiğini vurgulayan CFPB yetkilileri, bu değişimin özellikle SWIFT ve XRP gibi teknolojilerle körüklendiğini belirtiyorlar:
Ripple gibi dijital para şirketleri sürekli olarak yeni ortaklar edinmeye devam ediyorlar. Ripple bu ortaklarına uluslararası para işlemlerinde destek oluyor ve şirketin kendi dijital parası olan XRP, bu işlemlerde aracı olarak kullanılabiliyor.
Tüketici Koruma Mali Bürosu’nun raporuna göre Ripple gibi şirketler henüz geleneksel finans şirketlerinin tahtını alabilecek kadar büyük değiller. Ancak bu gibi şirketlerin ortaya çıkışı, ABD’deki bazı yasaların artık değişmesi gerektiğinin bir göstergesi.