ABD’deki bir üniversite olan Carnegie Mellon, yapay zeka enstitüsü kurmak için federal fondan 20 milyon dolar aldı.
Carnegie Mellon üniversitesi, yapay zeka furyasından yararlanmak için federal fondan 20 milyon dolar aldı. Üniversite, son periyotta epey süratli gelişen teknoloji konusunda atılım yapıyor.
Carnegie Mellon Üniversitesi Yapay Zeka Enstitüsü Kuruyor
Federal hükümet tarafından sağlanan 20 milyon dolarlık bir fonla desteklenen Carnegie Mellon Üniversitesi, ABD merkezli yeni bir yapay zeka enstitüsü oluşturdu. Lokal bir haber kaynağından alınan bilgilere nazaran, Pittsburgh’daki üniversite, Yapay Zeka Toplumsal Karar Verme Enstitüsü için fon elde etti.
Enstitü, doğal afetler ve halk sıhhati üzere toplumsal olaylarda karar verme süreçlerine yardımcı olmak için yapay zeka araçlarının geliştirilmesini teşvik edecektir. Enstitünün yöneticisi, üniversitenin makine tahsili kısmında profesör olan Aarti Singh olacak.
Enstitünün birincil gayelerinden biri, “insan odaklı” yapay zeka geliştirmek olarak açıklandı. Singh açıklamalarında şu sözleri kullandı:
Ayrıca, Singh, etik kullanımın enstitüde “temel bir hedef” olduğuna ve geliştiricilerin ve araştırmacıların bu süreçte “dikkatli” olmaları gerektiğine dikkat çekti. Singh, yapay zeka ile etik bir biçimde bağ kurmanın ve gerektiğinde devreye almanın değerli olduğunu belirtti.