Binance Hamlesi: Dev Borsa Genişlemek için Neden Türkiye’yi Seçti?

Binance Hamlesi: Dev Borsa Genişlemek için Neden Türkiye’yi Seçti?

Paylaş
BTC Piyasası: Binance Hamlesi: Dev Borsa Genişlemek için Neden Türkiye’yi Seçti?

İçerik

Dünyanın en büyük kripto borsası Binance, gelecek vaat eden bir kripto piyasası olan Türkiye’ye yayılmak için adımlar atıyor.

Binance CEO’su Changpeng Zhao, ülkede tam zamanlı çalışacak olan bir ekibin oluşturulduğunu söyledi. Ayrıca şunları ekledi:

“Türkiye’ye yatırım yapmayı gerçekten çok istiyoruz. Ayrıca ekibimizi, önümüzdeki 3 ila 6 ay içinde 10-20 kişiye kadar arttırmayı amaçlıyoruz. Kripto para sektöründe bir iş arıyorsanız lütfen bizimle irtibata geçin.”

Türk Lirası; ABD doları, Japon yuanı, Euro, Güney Kore wonu’nun hemen ardından Bitcoin’in en çok işlem gördüğü beşinci para birimi olarak geliyor.

Neden Türkiye?

Röportaj sırasında Zhao, Türk kripto topluluğunun “yüksek derecede bir blockchain kavrayışı” olduğunu vurguladı ve topluluğun çok istekli olduğunu ekledi.

Bu coşku; İngiltere, Kanada ve Singapur gibi, öncesinde daha iyi altyapı sağlayan tüm ülkeleri aşan yerel piyasa hacminden kaynaklanıyor.

Haziran 2019’da yayımlanan Statista Global tüketici anketine göre Türkiye, kripto parayla yolu kesişmiş en fazla sayıda katılımcıya sahip.

Borsalar için hızla büyüyen bir piyasa belirlemek ve erişimlerini genişletmek için güçlü bir altyapı oluşturmaya odaklanmak bir öncelik.

Örneğin Binance, sadece bir piyasada baskın olmayı hedeflemek yerine bir ülkeden diğerine geçerek küresel genişleme yaklaşımını uygulamaya koydu.

Türkiye’nin önde gelen piyasalara karşı bir şansı var mı?

Japonya ve Güney Kore gibi gelişmiş kripto piyasalarında, hem borsalara hem de yatırımcılara büyük ölçüde belirginlik sağlanması için sağlam yasal çerçeveler hazırladı.

Türk hükümeti her ne kadar kriptolara karşı negatif bir tutum izlememiş olsa da, borsaları ve yerel piyasayı yönetmek için net bir politikası yok.

Veriler, artan sayıda şirketin aktif olarak Türkiye’ye genişlemeye çalıştığını gösteriyor. Ancak uzun vadeli büyüme için, kripto düzenlemesinin ana konularının ele alınması, kritik bir öneme sahip. Böylece işletmelere daha verimli bir çevre oluşturulabilir.

Büyük piyasalar genellikle Kara Paranın Aklanmasının Önlenmesine Yönelik Mali Eylem Görev Gücü (G-7 tarafından kuruldu -FATF) tarafından hazırlanan kripto para düzenlemesine uygun olarak hareket ederken, Türkiye ve diğer büyüyen piyasaların bu konu hakkında düzenleyici netlik sağlaması bekleniyor.

İstanbul Blockchain Haftası

İstanbul, Nisan 2020’de ilk defa Türkiye Blockchain Haftası’na ev sahipliği yapacak. Ana etkinlik olan IstanBlock 9-10 Nisan’da gerçekleşecek.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Henüz oy kullanılmadı)
Loading...

Yorum Yap