Yarılanma BTC Fiyatını Beş Haneli Rakamlara Çıkarır Mı?

Yarılanma BTC Fiyatını Beş Haneli Rakamlara Çıkarır Mı?

Paylaş
BTC Piyasası: Yarılanma BTC Fiyatını Beş Haneli Rakamlara Çıkarır Mı?

Bitcoin madencilik ödülü yarılanmasının fiyatta bir artışa sebep olup olmayacağı tartışmaları yarılanma tarihi yaklaştıkça artıyor. Kripto analisti Philip Swift, gelecek yıl yaşanacak olan yarılanmanın piyasa duyarlılığında bir değişikliği katalize edeceğini ve Bitcoin fiyatını beş haneli rakamlara yeniden çıkaracağını düşünüyor.

Boğalar Geri Mi Dönecek?

Bitcoin fiyatı son zamanlarda 7.000 dolar bandında ilerliyor ve analistlere göre bir konsolidasyon süreci yaşıyor. Bunun yanında Bitcoin fiyatı geride bıraktığımız hafta pump ve dump olarak nitelendirilen ani bir fiyat artışı ve düşüşünün ardından uzun zamandır izlediği 7.500 doların altına geri döndü. Bahsi geçen fiyat hareketini bu haberimizde sizlerle paylaşmıştık.

Öte yandan Analist Philip Swift, bir dizi farklı tablo kullandı ve başka bir boğa piyasasının yaklaşmakta olduğu kanısına vardı.

Kullanılan Grafikler

Swift’in ilk grafiği 350 günlük hareketli ortalamayı, Bitcoin fiyatının şu anda sahip olduğu destek seviyesi olarak kullanıyor. Swift, bu göstergenin üzerinde hareket eden fiyatın, genellikle bir boğa piyasasına işaret ettiğini belirtti.

Ancak piyasada kullanılan en popüler grafikler olan 50 günlük ve 200 günlük hareketli ortalamalara bakıldığında analistler Swift ile aynı fikri paylaşmıyor. Ayrıca uzun vadeli grafiklerin kullanılmasındansa genel itibariyle analistler daha kısa vadeli grafiklere göre yorum yapmayı tercih ediyor.

Bunların yanında network momentumu Swift’e göre, dikkate alınması gereken başka bir değer. Swift, zincir hacminde yaşanan yükselişlerin bir artış hareketinin işareti olduğunu ve piyasa döngüsünün bir ayı piyasasının sonlarını işaret ettiğini dile getiriyor. Analist, tüm bunları değerlendirdiğinde fiyatın yarılanma ile beraber 12.000-13.000 dolar seviyesine çıkacağını ifade ediyor.

Kaynak: Bitcoinist

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Henüz oy kullanılmadı)
Loading...

Yorum Yap