Blockchain ilerlemesini görmek için 19 faydalı ölçüm

Blockchain ilerlemesini görmek için 19 faydalı ölçüm

Paylaş
BTC Piyasası: Blockchain ilerlemesini görmek için 19 faydalı ölçüm

İçerik

Blockchain (ya da dağıtık muhasebe teknolojisi) hakkında herkesin yararlı olacağı konusunda hemfikir olmasına rağmen, bugüne kadarki fiili bir getirisini henüz göremedik. Dünya Ekonomik Forumu (WEF) ve Accenture Research’ün yakın zamanda yaptığı, 550 yöneticinin katıldığı anket, 79 blok zincir projesinin analizi ile birlikte, Blockchain’in henüz işletme ölçeğine ulaşmadığını ortaya koydu.  Analizlere göre, yöneticiler, ilk blok zincir projelerinde yüzde 24’lük bir yatırım getirisi bekliyorlar, ancak yalnızca yüzde 10’luk bir getiri gördüler.

Blockchain destekçileri, ilerlemenin ölçülebildiği ve belgelendirilebildiği işin kilit alanlarını belirlemelidir. Anketin yazarları, WEF’ten Sheila Warren ve Accenture David teşhisi, nereden başlayabilecekleri konusunda bir kaç öneri içeriyor. Bunun yanında uygun olabilecek temel hesaplamalardan örnekler veriyorlar:

Denetlenebilirlik – hataların elimine edilmesi

Blockchain, varlıkların ve ilişkili faaliyetlerin tümüyle izlenebilirliği olan ortak bir işlem defteri sunarak, kuruluşların “verileri elle doğrulamak zorunda kalmadan ürettikleri verilere güven düzeyini yükseltmesini” sağlar.

Uyum – riskin düşürülmesi

Uyum, yanlış yönetilmesi halinde büyük risk ve hasar getirir. Blok zincirin tahrif edilemeyeceğini bilmek, verilere daha fazla güven duyulmasını sağlar.

Veri yönetimi – geliştirilmiş ürün tahmini

Blockchain, dijital varlıklar ve beraberindeki veriler hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak suretiyle verilerin kanıtlanması ve doğrulanması özelliğiyle verilerin yönetimini geliştirebilir.

Veri güvenliği – veri ihlallerinin önüne geçilmesi

Blockchain teknolojisi, en yüksek düzeyde şifreleme kullanan bir teknoloji olduğu için veri ihlallerinin önlenmesi konusunda da önemli bir katkı sağlama potansiyeline sahip.

Sahiplik – Gelişmiş müşteri deneyimi

Blockchain teknolojisi, hem gerçek dünya mallarının hem de dijital varlıkların dijital eşyayı, ürünün tarihini veya mevcut durumunu kontrol etmeye gerek kalmadan geliştirilmiş fikri mülkiyet ve kişiselleştirilmiş veri profilleri oluşturarak gerçek anlamda sahiplenmesini sağlayabilir.

Ödemeler – faturaların fazla ödenmemesi

Blockchain teknolojisi, ödemelerin doğru olmasını sağlamak ve ödemeleri manüel olarak denetleme ve izleme ihtiyacını ortadan kaldırmak için paylaşılan tek veri kaynağından yararlanabilir.

Süreç otomasyonu: kaynaklar yeniden tahsis edilmesi

Örgütler, işgücü odağını daha yüksek katılım ve memnuniyetle çalışan işlerden biriyle değiştirerek verimlilik, maliyet tasarrufu ve artan işçi verimliliği ile elde tutma konusundaki iyileştirmeleri araştırmak için blok zincir kullanabilirler.

Uzlaşma – yinelenen ödemeleri ortadan kaldırılması

Blockchain teknolojisi, uzlaşmanın çözümünde toplam maliyetleri önemli ölçüde azaltabilirken, hataları ve uzlaşmamış maddelerin birikimini azaltabilir.

Standardizasyon

Bir blok zinciri ağında, birden fazla kuruluş “bir blok zincir sisteminde birlikte çalışırlar, aynı verilere erişimi paylaştıkları ve aynı akıllı sözleşmeye uygun işletme mantığını uyguladıkları için ortak terimler, iş mantığı ve iş akışı üzerinde anlaşmalıdır.

Takip ve izleme –  kaynak zaman tasarrufu

Dağıtılmış muhasebe teknolojisi, ticaret organizasyonlarının tedarik zinciri sürecinin her adımını görüntülemesini sağlar. Her taraf, ağdaki diğer kişilerle doğrudan iletişime bağlı olmadan, ürünlerin mevcut durumunu ve izlerini doğrulayabilir.

Veri paylaşımı – veri modellerinden geliştirilmiş değer

Blockchain ile ticaret ortakları gerçek zamanlı verileri, aynı zamanda bu verilerin tarihini ve üzerinde yapılan değişiklikleri paylaşabilir.

Esneklik –  duruş süresinde azalma

Dağıtık bir formda mevcut olan Blockchain, verilerin birden fazla paylaşılan kopyasına sahip, esnek bir ağ oluşturur, bu da izole bir saldırı veya olay riskini azaltır.

Şeffaflık

Blockchain teknolojilerinin dağıtık defteri, atanmış tüm tarafların verileri gerçek zamanlı olarak görmesine izin verir. Sınırsız şeffaflıkla kuruluşlar fırsatları tespit edebilir, karar vermeyi geliştirebilir ve bu kararların sonuçlarını takip edip izleyebilir.

Güven – hafifletilmiş iş riski

Dijital dünyadaki güven temel zorluğu doğrulayamayan kuruluşlarla zorlanıyor. Blockchain, bilgileri kriptografik olarak güvence altına alarak ve veri durumuna ve şeffaflığına şeffaflık sağlayarak güvene yardımcı olmayı ve hatta otomatikleştirmeyi sağlıyor.

Kimlik doğrulama – kötü aktörler tarafından saldırıların önlenmesi

Blockchain teknolojisinin temel bir işlevi, birden fazla ağda bir kullanıcının kimliğini doğrulamak için bir temel görevi görerek genel ağa ve katılımcılara duyulan güvenin artması için temel teşkil edebilen genel ve özel anahtar şifrelemesidir.

Kimlik yönetimi –  geliştirilmiş saklama oranı

Artık bir kullanıcının veya nesnenin kimliğini kurmanın tek yolu olarak fiziksel belgelere güvenmek bir anlam ifade etmiyor. Blockchain teknolojisi, dijital kimliğin tek bir kişi tarafından çalıştırılmasının sınırlarının ötesine geçerken hem yönetilmesinde hem de kullanılmasında gelişmiş özellikler sağlıyor.

Pazar oluşturma – yeni pazarlara geliştirme

Blockchain teknolojisi, pazardaki ürün ve hizmetlere duyulan güveni artırırken, aynı zamanda Eşler arası işlemleri gerçek zamanlı olarak kolaylaştırmak için paylaşımlı bir defter ve akıllı sözleşmeler ve dijital varlıkları kullanıyor.

Yeni ve geliştirilmiş ürün ve hizmetler: yeni ürün geliri. “Yeni dijital varlıklar, bir organizasyonun, şirketin veya hükümetin şemsiyesinin ötesinde bulunabilir.

Yeni ve genişleyen ortaklıklar –  yeni dağıtım kanalları

Bu ortaklıkların çoğu, dijital varlıklar ve akıllı sözleşmelerden yararlanarak da otomatikleştirilmiş bileşenlere sahip olabilir.

zdnet

Buraya tıklayarak Binance borsasında yüzde 15 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açabilirsiniz!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Henüz oy kullanılmadı)
Loading...

Yorum Yap