Kripto para piyasası son rallinin akabinde geriledi, Bitcoin ve Ethereum düşüşe geçti

Kripto para piyasası son rallinin akabinde geriledi, Bitcoin ve Ethereum düşüşe geçti

Paylaş
BTC Piyasası: Kripto para piyasası son rallinin akabinde geriledi, Bitcoin ve Ethereum düşüşe geçti

NEW YORK – Kripto para piyasası, önde gelen dijital para üniteleri Bitcoin (BTC) ve Ethereum’un (ETH) düşüşe geçmesiyle birlikte, değerli yararların elde edildiği bir periyodun akabinde gerileme yaşıyor. Piyasa bedeli 1,4 trilyon dolarla tepeye ulaşan kesimde geri çekilme işaretleri görülüyor.

Kısa mühlet evvel fiyatı tırmanışa geçen Bitcoin, karlarını bilakis çevirerek şu anda 36.656,75 $’dan süreç görüyor. Bu, geçtiğimiz hafta içinde %15’in üzerinde kıymetli bir düşüşü temsil ediyor. Santiment’in tahlili, süreç hacminde bir düşüşe ve Piyasa Pahasının Gerçekleşen Bedele (MVRV) oranında bir artışa işaret ederek fiyatın çok kıymetlenmiş olabileceğini gösteriyor. Hareketli Ortalama Yakınsama Sapması (MACD) ve İzafî Güç Endeksi (RSI) üzere teknik göstergelerin işaret ettiği düşüş momentumuna karşın, Chaikin Para Akışı (CMF) sıfırın üzerinde kalarak bir ölçü iyimserliğe işaret ediyor.

Ethereum başlangıçta 2.000 doların üzerine çıktı fakat o vakitten beri yedi gün içinde %4’ten fazla bir düşüşle 1.959,51 dolara geriledi. Bu gerileme, müspet fonlama oranı ve Alıcı Satıcı Oranının da gösterdiği üzere Ethereum’un vadeli süreç piyasalarına olan ilginin devam ettiğine dair işaretlere karşın gerçekleşti. Kore yatırım hassaslığı, Kore Premium Endeksi’nin de yansıttığı üzere düşük seyretmektedir.

Meme kripto para üniteleri, piyasanın genelinde görülen kayıpları yansıtıyor. Dogecoin (DOGE) ve Shiba Inu (SHIB) bedellerinde %7’ye varan düşüşler görüldü. Bu tanınan coin’lerdeki düşüş, mevcut piyasa eğiliminin altını daha da çiziyor.

Şu anda 69 olan Dehşet ve Açgözlülük Endeksine nazaran kripto para piyasasındaki genel his ‘açgözlü’. Bununla birlikte, süreç hacimlerinin %40 oranında düşmesi ve temel teknik göstergelerin düşüş sinyali vermesi nedeniyle, yakın vadede yavaş hareketin devam edeceği beklentisi var. Büyük cüzdanların miting sonrası 50 binin üzerinde BTC kaybettiği ve bunun da süreç hacmindeki düşüşe katkıda bulunduğu bildirildi.

Yatırımcılar ve tüccarlar bu değişken ortamda gezinirken, kripto para piyasasında gelecekteki hareketleri ölçmek için bu ölçümleri ve tahlilleri yakından izleyecekler.

Bu makale yapay zekanın takviyesiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Kural ve Şartlar kısmımıza bakın.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Henüz oy kullanılmadı)
Loading...

Yorum Yap