Dogecoin Musk’ın tesiriyle birinci 10 kripto sıralamasını koruyor

Dogecoin Musk’ın tesiriyle birinci 10 kripto sıralamasını koruyor

Paylaş
Ulaş Utku Bozdoğan: Dogecoin Musk’ın tesiriyle birinci 10 kripto sıralamasını koruyor

NEW YORK – Aralık 2013’te bir latife olarak başlayan kripto para ünitesi Dogecoin, 10 milyar doları aşan piyasa kıymetiyle en kıymetli dokuzuncu dijital para ünitesi pozisyonunu korudu. Jackson Palmer ve Billy Markus tarafından yaratılan Dogecoin, kripto spekülasyonlarının eğlenceli bir tenkidinden, teknoloji ve konaklama dahil olmak üzere çeşitli bölümlerde yaygın olarak kabul gören bir ödeme biçimine dönüştü.

Elon Musk’ın Dogecoin’in piyasa dinamikleri üzerindeki tesiri değerli olmuştur. Twitter’ın logosunu bir Shiba Inu olarak değiştirmesi ve kendisinden ‘Dogefather’ olarak bahsetmesi de dahil olmak üzere kripto para ünitesiyle olan etkileşimleri, tekraren kıymetinin artmasına neden oldu. Musk’ın Aralık 2020’de attığı ve yalnızca “Tek Söz: Doge” biçiminde attığı bir tweet, süreç hacimlerinde kıymetli bir artışa neden oldu.

Tesla’nın Aralık 2021 ve Ocak 2022 ortasında makul malların ödemeleri için Dogecoin’i benimsemesi de fiyatında %20’den fazla artışa neden oldu. Bu artış, Musk bu ödemelerin operasyonel olduğunu onayladığında %15’e varan ek bir artışla devam etti.

Dogecoin’in topluluk odaklı modeli, onu klasik kripto para ünitelerinden ayırıyor. Ekseriyetle bir dakikanın altında olan süratli süreç müddetlerine sahiptir ve düşük giriş pürüzlerini korurken kullanıcıların gelişimine katılmalarını sağlar. Enflasyonist baskı yaratan bir arz sonu olmamasına karşın Dogecoin, Mayıs 2021’de Ay vazifesinde araç paylaşımı üzere eşsiz teşebbüsleri finanse ederek beklentilere meydan okumayı başardı.

Elon Musk’ın toplumsal medya faaliyetleri, influencer’ların kripto para değerlemeleri üzerinde yaratabileceği değerli tesirin altını çiziyor. Erken benimseyenler ve yatırımcılar, stratejik atılımlar sayesinde ve piyasadaki dalgalanma ve güvenlik meselelerine ait kaygılara karşın yatırımlarının katlanarak büyüdüğüne şahit oldular.

Dogecoin gelişmeye devam ederken, artık yeni niş kripto para ünitelerini de içeren gelişen bir piyasa ortamı için daha geniş değerlendirmeler yapılmasına neden oluyor. Global finans topluluğu da hükümetlerin bu yeni finansal araçları yönetmek için daha net düzenleyici çerçeveler oluşturmasını yakından izliyor.

Bu makale yapay zekanın dayanağıyla oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Kural ve Şartlar kısmımıza bakın.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Henüz oy kullanılmadı)
Loading...

Yorum Yap