XRP, SEC-Ripple yasal savaşının ortasında kilit düzeylerin üzerinde tutunuyor

XRP, SEC-Ripple yasal savaşının ortasında kilit düzeylerin üzerinde tutunuyor

Paylaş
Ulaş Utku Bozdoğan: XRP, SEC-Ripple yasal savaşının ortasında kilit düzeylerin üzerinde tutunuyor

NEW YORK – ABD Menkul Değerler ve Borsa Kurulu (SEC) ile Ripple Labs ortasında devam eden yasal uğraş, kripto para piyasasına gölge düşürmeye devam ediyor ve son olaylar yatırımcı belirsizliğinin artmasına katkıda bulunuyor. Pazar günü, SEC tarafından yapılan temyiz müracaatının reddedilmesi, Ripple’ın davadaki pozisyonunu güçlendirdi ve SEC’in duruşma sonrası temyiz müracaatlarında başarılı olma mümkünlüğünü potansiyel olarak azalttı.

Yasal süreçler, Ripple’ın önümüzdeki yıl Nisan ayına kadar SEC’in mümkün cezai tedbirlerine karşı savunma yapmaya hazırlanmasıyla birlikte, tahlil odaklı bir keşif kademesine girdi. Mahkeme bu etap için Şubat ayını son tarih olarak belirledi. Hukuk uzmanları, emsallerin XRP’nin ABD yargı yetkisi dahilindeki kurumsal satışlarıyla ilgili disgorgement’ı sınırlayabileceğini öne sürüyor.

Bu gelişmelerin ortasında, XRP’nin pahası dalgalanma yaşadı. Cumartesi günü 0,6107$’a kadar düşerek yatırımcıların devam eden davaya reaksiyonunu yansıttı; lakin o gün, davada tartışma konusu olan Bill Hinman konuşma dokümanlarıyla ilgili yeni bir bilgi ortaya çıkmadı.

Piyasa, Yargıç Analisa Torres’in son kararlarının tesirlerini sindirirken, dikkatler bir öteki değerli yasal çatışmaya da çevriliyor: SEC ile Coinbase (NASDAQ:COIN) ortasında 17 Ocak’ta yapılacak duruşma. Bu duruşmanın sonucu, Amerika Birleşik Devletleri’ndeki dijital varlıklar için düzenleyici görüntüyü yine şekillendirebilir. Coinbase, SEC’in düzenleyici argümanlarına karşı savunan bir amicus curiae özeti sunan Senatör Cynthia Lummis’ten kayda paha bir dayanak aldı.

Teknik açıdan bakıldığında, kısa vadeli düşüş hissiyatına karşın XRP, birtakım yatırımcıların uzun vadeli yükselişin bir işareti olarak yorumladığı kritik Üstel Hareketli Ortalamaların (EMA’lar) üzerindeki pozisyonunu koruyor. Direnç ve dayanak düzeyleri şu anda sırasıyla 0,6354$ ve 0,5835$ olarak sabitlenmiş durumda. Bu ortada, İzafî Güç Endeksi (RSI) göstergeleri, XRP’nin temel trend çizgilerine dokunması halinde çok satım şartlarına yaklaşabileceğini gösteriyor.

Yatırımcılar ve piyasa gözlemcileri, bu yasal gelişmeleri yakından izliyor ve sonuçlarının Amerika Birleşik Devletleri’ndeki kripto para ünitesi düzenlemesi ve uygulaması için geniş kapsamlı tesirleri olabileceğini anlıyor.

Bu makale yapay zekanın dayanağıyla oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Koşul ve Şartlar kısmımıza bakın.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Henüz oy kullanılmadı)
Loading...

Yorum Yap