Uzman Görüşü: Bu 3 Altcoin Eylül’de Satın Almak İçin İdeal!

Uzman Görüşü: Bu 3 Altcoin Eylül’de Satın Almak İçin İdeal!

Paylaş
BTC Piyasası: Uzman Görüşü: Bu 3 Altcoin Eylül’de Satın Almak İçin İdeal!

Optimism, Ethereum’un üstünde tanınan bir katman-2 tahlili. Optimistic rollup’ları kullanıyor. Kripto uzmanı Camille Lemmens, Eylül’de almak için Optimism’deki en uygun üç altcoin projesini paylaşıyor.

İlk sıradaki altcoin: Velodrom Finance (VELO)

  • Fiyat: 0,056057 dolar.
  • 24 saatlik süreç hacmi: 1.471.825 dolar.
  • Toplam Arz: 1,153 milyar token.

Optimism konusunda Velodrome Finance en yüksek TVL ile başı çekiyor. DeFillama’ya nazaran, mevcut TVL’si 165 milyon dolar. Velodrome kendisini yeni jenerasyon bir AMM olarak isimlendiriyor. Velodrome birinci olarak Fantom’da veDAO ismiyle kullanılıyordu. Ta ki Andrej Cronje Mart 2022’nin başlarında DeFi ve Fantom’dan ayrılmaya karar verene kadar. Bu, veDAO ve Fantom’daki birçok DeFi altcoin projesi için sondu. Fakat veDAO grubu devam etmeye ve yeni konutları olarak Optimism’i seçmeye karar verdi. Velodrome Finance olarak yine markalaştılar.

Bu DeFi protokolünde, lokal VELO tokenini 1 hafta ve 4 yıla kadar kilitleme imkanınız var. VELO’nuzu ne kadar uzun mühlet kilitlerseniz, ödül olarak o kadar fazla veVELO alırsınız. Bu da size daha fazla oylama gücü verir. Kilitli VELO’nuzu temsil eden bir NFT alırsınız. Bu bir veNFT’dir. Bu veNFT’yi NFT pazar yerlerinde takas etmeniz mümkün. Öte yandan, altcoin projesi de yine düzenleme kullanıyor. Bu, token arzının artmasına yahut azalmasına müsaade verir. Her şey fiyat dalgalanmasına bağlıdır. Platform, veVELO seçmenlerine süreç fiyatı öder. Bu da yüksek getiri sağlar. Bunun bir sonucu olarak, platform son vakitlerde popülerlik kazandı.

İkinci sırada Synthetix Network (SNX) var

  • Fiyat: 1,94 dolar.
  • 24 saatlik süreç hacmi: 31,864,207 dolar
  • Toplam Arz: 323,5 milyon token.

Synthetix Network sentetik varlıklarla çalışır. Bu sentetik varlıklar türevler üzeredir. Öbür bir deyişle, bir varlığa sahip olmak zorunda değilsiniz, fakat yeniden de ondan faydalanabilirsiniz. Bir şey muteber bir fiyat beslemesine sahip olduğu sürece, bir ‘sentez’ olabilir. Altcoin projesini Ethereum ve Optimism olmak üzere iki Blockchain üzerinde bulabilirsiniz. Mevcut TVL’leri 361 milyon dolar.

Yani, bir varlığa sahip olmak yerine, sentetikler öbür bir şey yapar. Bir varlığın fiyatını takip ederler. Bu size kelam konusu varlığa maruz kalmanızı sağlar. Fakat, teminat yatırmanız gerekir. Bunun için mahallî SNX tokenini yahut ETH’yi kullanmanız mümkün. Platform şu anda Staking Interface V2’yi kullanıyor. Lakin, yakında çıkacak olan V3 için gözünüzü dört açın. Sentezlerin yanı sıra, altcoin projesi ayrıyeten P2C yahut Peer-to-Peer Kontrat ticareti de sunuyor. Yani, bir buyruk defterine gerek yok. Synthetix’in kökeni Havven ismiyle anılan bir projeye dayanıyor. Fakat, takım istikametlerini değiştirmeye karar verdi ve sonuç olarak Synthetix olarak tekrar markalaştı.

Son sıradaki altcoin Aave (AAVE)

  • Fiyat: 54,99 dolar
  • 24 saatlik süreç hacmi: 63,723,555 dolar
  • Toplam Arz: 16 milyon token.

Aave bir DeFi borç verme protokolü. Aave’yi dokuz Blockchain’de bulabilirsiniz. Toplam TVL’si 2,14 milyar dolar. Fakat, Optimism’de TVL’leri 72 milyon dolar. Bu tekrar de onları Optimism’de TVL’de üçüncü yapıyor. Borç verme ve borç alma için Aave likidite havuzlarını kullanıyor.

https://twitter.com/twobitidiot/status/1697593183062872486

Borç vermek için teminatlandırılmış bir varlık yatırmanız gerekir. Aave, P2P borç verme modeli ile başladı. Lakin altcoin projesi, başarılı bir formda likidite havuzu modeline geçti. Başlangıçta, sadece Ethereum üzerinde başlatıldı. Günümüzde, Aave’yi 8 Blockchain’de daha bulabilirsiniz. Btcpiyasasi.com’dan takip ettiğiniz üzere 2020 yılında Aave, flaş loan tanıtan birinci protokol oldu. Flaş kredi ile teminata gereksiniminiz yoktur. Lakin, krediyi tek bir blok süreci içinde geri ödemeniz gerekir.

Makaledeki görüşler ve iddialar uzmana ilişkin olup, mutlaka yatırım tavsiyesi değildir. Yatırım yapmadan evvel kesinlikle kendi araştırmanızı yapmanızı öneririz.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Henüz oy kullanılmadı)
Loading...

Yorum Yap