Kuveyt, kripto ve sanal varlık süreçlerini yasakladı!

Kuveyt, kripto ve sanal varlık süreçlerini yasakladı!

Paylaş
Ulaş Utku Bozdoğan: Kuveyt, kripto ve sanal varlık süreçlerini yasakladı!

Kuveyt Sermaye Piyasası Kurumu, ülkedeki kripto süreçlerinin büyük bir kısmının dahil olduğu mutlak yasak taahhüdünü resmen onayladı.

Kuveyt eyaleti, kripto para ünitelerini içeren ve neredeyse tüm süreçleri yasaklayan mutlak yasak taahhüdünü onayladığını açıkladı.18 Temmuz’da Kuveyt’in ana mali düzenleyicisi Sermaye Piyasası Otoritesi (CMA), ülkede sanal varlıkların denetlenmesi ve ihracına ait bir genelge yayınladı .

Ulaş Utku Bozdoğan: Kuveyt, kripto ve sanal varlık süreçlerini yasakladı! 1

Kuveyt’ten kriptoya geçit yok

CMA yayınladığı genelgede, ödemeler, yatırımlar ve madencilik dahil olmak üzere kripto para ünitelerini içeren büyük kullanım durumlarında ve operasyonlarında mutlak yasaklama taahhüdünü doğruladı. Ayrıyeten lokal düzenleyicilerin, firmaların ticari bir işletme olarak sanal varlık hizmetleri sunmasına müsaade veren rastgele bir lisans vermesini de yasakladı.

Kuveyt Merkez Bankası ve CMA tarafından düzenlenen menkul değerler ve öteki finansal araçlar son yasakların dışında tutuluyor. Yasakların yanı sıra CMS, müşterilerin sanal varlıklarla uğraşırken dikkatli olmalarını ve risklerin farkında olmalarını da vurguluyordu. Düzenleyici, yasal bir statü taşımadıklarını, ihraç edilmediklerini ve desteklenmediklerini savunarak bilhassa kripto para üniteleri üzerinde durdu.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Henüz oy kullanılmadı)
Loading...

Yorum Yap