Ripple Yetkilisi Konuştu: Bankalar XRP Kullanmak İsteyecek!

Ripple Yetkilisi Konuştu: Bankalar XRP Kullanmak İsteyecek!

Paylaş
Ulaş Utku Bozdoğan: Ripple Yetkilisi Konuştu: Bankalar XRP Kullanmak İsteyecek!

SEC davasında çıkan olumlu kararın akabinde konuşan Ripple yetkilisi Sutart Aldertory, XRP coin ve şirkete olan ilginin artmasını bekliyor. Aldertory’e nazaran ABD merkezli finans şirketleri ve bankalar önümüzdeki devirde milletlerarası ödemeler için Ripple hizmetlerini talep edecek.

Dev kripto ve blockchain teşebbüsü, SEC’in açtığı davadan ötürü geçmişte büyük hisse kaybetti. Kripto para borsaları Coinbase ve Kraken XRP’yi delist ederken MoneyGram üzere şirketler işbirliğini askıya almıştı. Önde gelen altcoin projesinin yetkilisi bu ortamın son bulmasıyla bir geri dönüş bekliyor. Coinbase ve Kraken borsaları geçtiğimiz hafta yargıcın verdiği kararın çabucak akabinde XRP coini yine listeledi.

CNBC’ye Stuart Aldertory, yeni karar ile ABD’li müşterilerin şirkete tekrar ilgi göstermesini umuyor.

Stuart Aldetory

“Bence bu karar finans şirketlerinin gözünü yine Ripple’a çevirmesine neden olacak. Dava sebebiyle başlayan kamu baskısı yeni işbirlikleri kurmamızın önüne geçiyordu. Umarım bu çeyrekte ABD’li müşteriler ile bir çok görüşme yaparız.”

Ripple’ın Hedefi Ne?

Önde gelen blockchain teşebbüsü Ripple, para transferleri için yeni bir teknoloji geliştiren bir şirkettir. Şirketin ana gayesi, paranın daha süratli, inançlı ve ucuz bir halde transfer edilmesini üzerine konseyi. Ripple, bu teknolojiyi kullanarak global bir ödeme ağı kurmak istiyor.

RippleNet üzerine inşa olan global ödeme ağı, finans kurumları ortasında para transferi yapmayı kolaylaştırıyor. Şirket, blockchain teknolojisi sayesinde, klasik ödeme ağlarına kıyasla büyük avantaja sahip olduğunu tez ediyor.

Ripple, milletlerarası ödemeler için altcoin ünitesi XRP’ye rol veriyor. XRP coin, RippleNet’te para transferi için bir aracı olarak kullanılır.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Henüz oy kullanılmadı)
Loading...

Yorum Yap