Celsius Network satışları birtakım altcoin’leri baskı altına alıyor

Celsius Network satışları birtakım altcoin’leri baskı altına alıyor

Paylaş
Ulaş Utku Bozdoğan: Celsius Network satışları birtakım altcoin’leri baskı altına alıyor

Investing.com – Geçen yıl iflasını açıklayan kripto kredi şirketi Celsius Network, son günlerde eski CEO’su Alex Mashinsky tutuklanması ve akabinde kefaretle hür kalmasıyla gündeme gelirken varlık satışını hızlandırdı.

Blockchain tahlil platformu Lookonchain tarafından paylaşılan bilgilere nazaran kripto kredi şirketi, altcoin portföyündeki 1.27 milyon LINK, 2,83 milyon SNX, 12.597 BNB, 4,45 milyon 1INCH ve 8,53 milyon ZRX tokeni başta olmak üzere birçok altcoin satışı gerçekleştirdi.

Varlıkların büyük bir kısmı FalconX platformuna taşınırken Celsius’un 186.149 BONE varlığını da OKX’e taşıdığı rapor edildi. Kripto kredi şirketi, varlık portföyüyle ilgili bir evvelki atılımında altcoin varlıklarının kıymetli bir kısmını Bitcoin ve Ethereum’a çevirmişti.

Son günlerdeki satış aktivitesine karşın Celsius’un yüksek ölçüde varlık barındırdığı Ethereum cüzdanında hâlâ 164,5 milyon dolar bedelinde altcoin bulunduğu görülüyor. Altcoin portföyünde yük ise CEL, LINK, AAVE, SNX, TrueGBP ve PAXG varlıklarından oluşuyor.

Diğer yandan Celsius’un eski CEO’su Alex Mashinsky, ABD Adalet Bakanlığı başta olmak üzere Federal Ticaret Komitesi, SEC ve CFTC tarafından dava edildi. Savcılık, Mashinsky’i platformun mahallî varlığı CEL’in fiyatını manipüle etmekle suçladı. Ayrıyeten eski CEO, kendisine yöneltilen bir dizi dolandırıcılık kabahatiyle tutuklandıktan sonra kefaretle özgür kaldı. Lakin düzenleyicilerin hakkında açtıkları davalar devam edecek.

Yazar: Günay Caymaz

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Henüz oy kullanılmadı)
Loading...

Yorum Yap