Coinbase CEO’su, temsilciler meclisi ile görüşecek

Coinbase CEO’su, temsilciler meclisi ile görüşecek

Paylaş
Ulaş Utku Bozdoğan: Coinbase CEO’su, temsilciler meclisi ile görüşecek

Coinbase’in CEO’su Brian Armstrong, temsilciler meclisi ile kapalı bir görüşme gerçekleştirecek.

Son periyotta birçok spot Bitcoin ETF müracaatında ismi geçen Coinbase’in CEO’su temsilciler meclisi ile kapalı bir görüşme gerçekleştirecek. Bu kapalı oturumun ana konusu ise kripto mevzuatı.

Brian Armstrong, kripto mevzuatı hakkında temsilciler meclisi ile görüşecek

Coinbase CEO’su Brian Armstrong, Temsilciler Meclisi Demokratlarıyla görüşmeye hazır. Coinbase CEO’su Brian Armstrong, Yeni Demokrat Koalisyonu’ndan milletvekilleriyle kapalı kapılar arkasında Çarşamba günü görüşecek. Görüşme, dijital varlık mevzuatı, vergi, ulusal güvenlik, mahremiyet ve iklim üzere ilgili mevzuları ele alacak.

Brian Armstrong, Washington’da daha net kripto para kuralları oluşturma uğraşları yürütmektedir. Coinbase, düzenleyicilere kripto borsalarının nasıl kayıt olabileceği konusunda daha net rehberlik sağlayacak iki yasa tasarısının kabul edilmesi için milletvekillerine davette bulundu.

Ulaş Utku Bozdoğan: Coinbase CEO’su, temsilciler meclisi ile görüşecek 1

Coinbase, Menkul Değerler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) bir menkul değerler borsası olarak kaydolmasını gerektiren kurallara uymadığı argümanıyla karşı karşıyadır. Coinbase bu tezleri reddetmekte ve davayı reddetmek için gayret harcamaktadır. SEC Lideri Gary Gensler’ın bölüme yönelik geniş çaplı baskıların bir kesimi olarak bu davaya ilerleyen aylarda bir dizi icra aksiyonu eşlik etmektedir.

Armstrong, SEC ve Emtia Vadeli Süreçler Ticaret Komitesi üzere iki farklı ABD düzenleyicisinin sanayinin birtakım alanları üzerinde yetkiye sahip olduğu konusunda çelişkili tabirler olduğunu belirtmiştir. Bu nedenle, Armstrong’a nazaran ABD Kongresi bu durumu düzeltmek için yeni yasalar çıkarmalıdır.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Henüz oy kullanılmadı)
Loading...

Yorum Yap