FCA Kılavuz Yayınladı: PEPE, SHIB ve Bu Coinler Tehlikede!

FCA Kılavuz Yayınladı: PEPE, SHIB ve Bu Coinler Tehlikede!

Paylaş
Ulaş Utku Bozdoğan: FCA Kılavuz Yayınladı: PEPE, SHIB ve Bu Coinler Tehlikede!

Kripto para dünyasında yeni bir gelişme ile karşınızdayız. Kısa ismi FCA olan Birleşik Krallık Finansal Davranış Otoritesi bugün yeni bir kılavuz yayınladı. Kılavuza nazaran birtakım kripto para üniteleri için olumsuz gelişmeler yer alıyor. Detaylara daima birlikte bir bakalım.

FCA yeni bir kılavuz yayınladı

Birleşik Krallık Finansal Davranış Otoritesi (FCA), kripto para dünyası içerisindeki meme coinlerle ilgili karar aldı. Buna nazaran bu kripto para ünitelerinin tanıtım yönergelerine uymamasıyla çabayı hedefliyor. Bunun için de bir ikaz içeren yeni bir kılavuz yayınladı. Yeni yayınlanan kılavuzda yer aldığı üzere, FCA, firmaların kendi yönergelerine uyması gerektiğini bilmeden birçok kripto bağlantısı için meme coinlerin artan bir halde kullanıldığını keşfettiğini söyledi.

Ulaş Utku Bozdoğan: FCA Kılavuz Yayınladı: PEPE, SHIB ve Bu Coinler Tehlikede! 1

Birleşik Krallık Finansal Davranış Otoritesi (FCA), mevzuyla ilgili olarak değerli bir açıklama da yapıyor. Birleşik Krallık Finansal Davranış Otoritesi (FCA), “sosyal medyada dolaşan meme coinlerin ve öbür misal irtibatların, kullanıcıların çoklukla kurallarımıza tabi olduklarının farkında olmadıklarını gördük” açıklamasını yapıyor.

Finansal Davranış Otoritesi’nin konumu

FCA’nın şu anki pozisyonu değişik bir durum ortaya koyuyor. Aldatıcı ve Dogecoin , Shiba Inu ve Pepe (PEPE) üzere en düzgün meme coin’leri direkt etkileyebilir. Bu mega dijital para üniteleri bir internet meme’i olarak tasarlanmıştır. Ayrıyeten ekseriyetle topluluklarıyla meme coinler aracılığıyla bağlantı kuruyorlar.

Ulaş Utku Bozdoğan: FCA Kılavuz Yayınladı: PEPE, SHIB ve Bu Coinler Tehlikede! 2

Birleşik Krallık Finansal Davranış Otoritesi’nin FCA konumuna nazaran kurallar var. Bu meme coinlerin yönergelerine uyması yahut iki yıllık mahpus cezasını riske atması gerekecek. FCA’nın kılavuzunda, rastgele bir dijital para ünitesini tanıtmayı amaçlayan kripto meme’lerin, reklam standartlarına uymak için bir feragatname eklemesi gerekebileceği belirtiliyor.

Bu endişelenecek bir rüzgar mı?

Birleşik Krallık Finansal Davranış Otoritesi FCA tarafından getirilen düzenlemeler, bilhassa Dogecoin (DOGE) üzere tokenler için dijital para ekosistemindeki yerleşik projelere yabancı değildir. Meme coinler büyük ölçüde değişkendir. Ayrıyeten meme coinlerin paylaşılması her vakit temel varlıkların fiyat hareketleri üzerinde muazzam bir tesire sahiptir.

Ulaş Utku Bozdoğan: FCA Kılavuz Yayınladı: PEPE, SHIB ve Bu Coinler Tehlikede! 3

Bu durum bilhassa, nizamlı olarak Shiba Inu temalarını paylaşan Elon Musk üzere üst seviye toplumsal medya kişiliklerinin tesiri – ki bu birçok kişi tarafından temel varlığın bir sinyali olarak kabul edilmektedir – odak noktasına getirildiğinde geçerlidir. Elon Musk, Mark Cuban ve öteki değerli influencerlar üzere üst seviye kişiliklerin genel bağlantısını içeren durumların ne olacağı ile ilgili belirsizlik var. Bu çeşit durumlarda düzenleme nasıl işleyecek? Btcpiyasasi.com olarak baktığımızda açıkçası belirli değil.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Henüz oy kullanılmadı)
Loading...

Yorum Yap