Madenciler Satıyor! Bitcoin Fiyatı Bu Sayıları Görebilir!

Madenciler Satıyor! Bitcoin Fiyatı Bu Sayıları Görebilir!

Paylaş
Ulaş Utku Bozdoğan: Madenciler Satıyor! Bitcoin Fiyatı Bu Sayıları Görebilir!

Bitcoin fiyatı 30.000 dolar bölgesinde sıkışırken, “madenciler faal olarak Bitcoin rezervlerini satıyorlar”. CryptoQuant raporu, ‘bunun rastgele bir olay olmadığını’ ve tabanlara yol açabileceğini söylüyor.

Madenciler rezervlerini tasfiye ediyor: Bitcoin fiyatı taban testine hazırlanıyor

Kripto tahlil firması CryptoQuant, madenciler BTC rezervlerini etkin olarak satarken, Bitcoin’in yenilenen satış baskısıyla karşı karşıya olduğu konusunda uyardı. Rapora nazaran madenciler 6 Temmuz’dan bu yana rezervlerini boşaltıyorlar. Bu satışlar dengeyi negatif bölgeye itiyor ve piyasa üzerinde aşağı taraflı baskı uyguluyor.

CryptoQuant’a nazaran, madencilerden gelen satış baskısı azalmadan devam ederse, Bitcoin fiyatı potansiyel olarak 27.000 ila 25.000 dolar aralığını test edebilir. Bu kestirim, yüzde değişim histogramında nizamlı bir düşüş sapmasının oluşmasıyla desteklenmektedir.

Ulaş Utku Bozdoğan: Madenciler Satıyor! Bitcoin Fiyatı Bu Sayıları Görebilir! 1

Kısa vadeli yatırımcılar fiyatı dar bir aralıkta kalmaya zorluyor

17 Temmuz tarihli raporda CryptoQuant, BTC fiyatının 30. 000 dolar bölgesinde sıkışmasının spekülatif köklere sahip olduğunu söyledi. Bu yatırımcılar, Bitcoin fiyatı kritik direnci aştığından beri satış yapıyor.

CryptoQuant iştirakçisi Axel Adler, “Bu küme etkin olarak Bitcoin rezervlerini satıyor. Böylelikle piyasa üzerinde değerli bir baskı oluşturuyor. Bu da kısa vadeli yatırımcıların varlıklarını faal olarak tasfiye ettiğini ve böylelikle karlarını kilitlediğini gösteriyor” diye yazdı. Kelam konusu yatırımcı kümesi STH’ler, altı ay yahut daha kısa müddet boyunca para tutan cüzdanlardır.

Ulaş Utku Bozdoğan: Madenciler Satıyor! Bitcoin Fiyatı Bu Sayıları Görebilir! 2

Adler için madenciler, 2024’teki sıradaki Bitcoin halving’e hazırlanıyorlar. Bu durum, bugün fiyat performansını etkileyen diğer bir faktöre işaret ediyor. Adler, “Madenciler etkin olarak Bitcoin rezervlerini satıyorlar” diye özetliyor ve şunları ekliyor:

Bu rastgele bir olay değil; Geçen yıl en yüksek satışları gördük. Bu, Bitcoin madenciliği ödülünün yarı yarıya azaldığı yaklaşan halving olayıyla ilişkili. Madenciler, rekabetçi kalabilmek için yeni ekipmanlara yatırım yapmak için likiditeye muhtaçlık duyar.

Ulaş Utku Bozdoğan: Madenciler Satıyor! Bitcoin Fiyatı Bu Sayıları Görebilir! 3

Bitcoin fiyatı gerçekte hayli durgun

Bitcoin volatilitesi, tarihî bağlam açısından en düşük düzeylerde kalmaya devam ediyor. CryptoQuant, alım satım faaliyetlerinde Nisan ayından bu yana net bir yavaşlama olduğunu ortaya koyuyor. Bunun nedeni kar alan yatırımcıların daha kıymetli bir kırılmayı beklemeye devam etmesi.

TradingView’den alınan datalar, Bitcoin tarihi volatilite endeksinin 18 Temmuz prestijiyle 14,77 olduğunu gösteriyor. Bu da 2023’teki tepesinin bile çok altında.

Ulaş Utku Bozdoğan: Madenciler Satıyor! Bitcoin Fiyatı Bu Sayıları Görebilir! 4

Adler, “Bütün bu faktörler birlikte, fiyatın dar bir aralıkta ‘sıkışmış’ göründüğü Bitcoin piyasasının mevcut fotoğrafını oluşturuyor” diyor. “Ancak, kripto para ünitelerinde her vakit olduğu üzere, değişiklikler çok süratli gerçekleşebilir. Bu nedenle yatırımcılar, piyasa değişikliklerinden haberdar olmak için on-chain metrikleri yakından izlemelidir” diye ekliyor.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Henüz oy kullanılmadı)
Loading...

Yorum Yap