Spot Bitcoin ETF’de yeni gelişme: Bir müracaat daha kabul edildi

Spot Bitcoin ETF’de yeni gelişme: Bir müracaat daha kabul edildi

Paylaş
BTC Piyasası: Spot Bitcoin ETF’de yeni gelişme: Bir müracaat daha kabul edildi

Investing.com – ABD Menkul Değerler ve Borsa Komitesi (SEC), spot Bitcoin ETF müracaatları ortasında son olarak Valkyrie’nin başvurusunu da kabul etti.

SEC, Haziran ayında yapılan müracaatları yetersiz gördükten sonra yatırım şirketleri, müracaatlarını süratli biçimde güncelleyerek kuruma sundu. Son olarak Valkyrie, yeni başvurusunu SEC’e iletti ve artık şirketin Nasdaq borsasında ticarete sunmak istediği Bitcoin borsa yatırım fonu, SEC’in değerlendirmesine alındı. 

Valkyrie’nin başvurusu büyük bir fon yatırım şirketi olmasından ötürü en az BlackRock’ın başvurusu kadar kıymetli olarak görülüyor. Bu hafta SEC tarafından kabul edilen ETF için talep edilen kısaltma kodunun “BRRR” olması da dikkat çeken bir detay oldu. Çünkü toplumsal medyada bu terim para basma sesi olarak kullanılırken birçok kişi tarafından bir gönderme olarak kabul edildi. 

Bundan sonraki süreç için düzenleyici kurum, Valkyrie’nin başvurusu için 21 günlük görüş bildirme mühletini başlattı.

Spot Bitcoin ETF yarışı devam ediyor

Valkyrie, 2021 yılında da spot Bitcoin ETF ihraç etmek için müracaatta yapmış, lakin SEC, o periyot piyasanın şimdi olgunlaşmadığı genel görüşü çerçevesinde öbürleri üzere Valkyrie’nin başvurusunu da reddetmişti. Fakat BlackRock’ın Bitcoin ETF çıkarma isteği, tüm görünümü değiştirdi. Güncelleme talebinin akabinde Coinbase‘in de nezaretçi kurum olarak sürece dahil edilmesi, Bitcoin ETF olayını kripto para piyasaları için farklı bir boyuta taşıdı. 

BlackRock’ın akabinde bu yatırım eserini çıkarmak isteyen öbür kuruluşlar ortasında Fidelity, Wisdom Free ve Invesco üzere başka devler bulunuyor. Kimi piyasa iştirakçileri, ABD’de onaylanacak birinci spot Bitcoin ETF için heyecanını korurken öbür yandan birinci olarak hangi şirketin müracaatının onaylanacağını da merak ediyor. 

Yazar: Günay Caymaz

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Henüz oy kullanılmadı)
Loading...

Yorum Yap