Celsius, Satış Gelirleri İle Mahkeme Masraflarını Ödeyecek

Celsius, Satış Gelirleri İle Mahkeme Masraflarını Ödeyecek

Paylaş
Ulaş Utku Bozdoğan: Celsius, Satış Gelirleri İle Mahkeme Masraflarını Ödeyecek

İflas eden kripto borç platformu Celsius, GK8’in satışından elde ettiği parayı istediği istikamette kullanmak için mahkemeye önerge verdi.

Dosyaya nazaran batık şirketin hissedarları gelirin büyük kısmıyla tüzel süreci finanse edecek. Şirket, satış geliri olan 25 milyon doların 24’ünü yasal masraflar için, kalan 1 milyon doları ise hissedarlara dağıtmayı teklif etti.

Dilekçede, “Uzlaşmanın temel hedefi, idari maliyetleri azaltmaktır. Bu bağlamda borçlular, hissedarlara karşılıklı yarar sağlayan önerilen dağıtımı kabul etmiştir.” ifadeleri yer aldı.

Mahkeme satıştan gelen gelir dağılımını onayladığı takdirde Celsius büyük dava masraflarının üstesinden gelecek. Batık kripto teşebbüsü, İsrail merkezli GK8’yi 2021’in sonlarında 115 milyon dolara satın almıştı. Fakat şirket iflasının akabinde GK8’i cüzi bir sayıya sattı.

Celsius Nedir?

Celsius, kullanıcılarına kripto para üniteleri için yüksek faiz oranları sunan bir kripto para kredi platformudur. Şirket, 2018 yılında Alex Mashinsky ve Daniel Leon tarafından kuruldu.

Kripto tabanlı borç platformu 2021 sonunda başlayan ayı piyasasından büyük ölçüde etkilendi. Şirket, kullanıcılarının paralarını geri çekememesine neden olan likidite meseleleriyle karşı karşıya kaldı. Celsius, 13 Haziran 2022’de iflas muhafazası için başvurdu.

Girişimin mucidi Alex Mashinsky ise geçtiğimiz günlerde gözaltına alındı.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Henüz oy kullanılmadı)
Loading...

Yorum Yap