Son dakika: ABD SEC, Valkyrie spot Bitcoin ETF başvurusunu kabul etti

Son dakika: ABD SEC, Valkyrie spot Bitcoin ETF başvurusunu kabul etti

Paylaş
BTC Piyasası: Son dakika: ABD SEC, Valkyrie spot Bitcoin ETF başvurusunu kabul etti

ABD Menkul Değerler ve Borsa Komitesi (SEC), yakın vakitte yapılan Valkyrie spot Bitcoin (BTC) borsa yatırım fonu (ETF) müracaatlarını kabul etti ve resmi incelemelerini yapmadan evvel geri bildirim almak için kamuya açık yorum periyodunu başlattı. Bu, uzun inceleme süreci devam ederken SEC tarafından kabul edilen son müracaat oldu.

Valkyrie spot Bitcoin ETF kabul edildi

ABD SEC, 17 Temmuz’da yapılan resmi bir müracaata nazaran Valkyrie spot Bitcoin ETF’yi, Nasdaq altında listelemek ve ticaretini yapmak için önerilen bir kural değişikliği için kabul etti. Kamu yorumlarının Federal Sicil’de yayımlanmasından 21 gün sonra yapılması gerekiyor. ABD, kamu yorumlarını talep ettikten sonra inceleme sürecini resmen başlatacak.

Bloomberg’in kıdemli ETF analisti Eric Balchunas, Valkyrie tarafından sunulan spot Bitcoin ETF müracaatının, ABD SEC tarafından onaylandığını paylaşmak için Twitter’a gitti. Ayrıyeten Valkyrie, spot BTC ETF müracaatları dalgasının ortasında spot Bitcoin ETF için başvuran son kişi oldu. Valkyrie ETF tarafından Nasdaq listesi için seçilen “BRRR” ticker’ına da dikkat çekti.

ABD SEC, BlackRock spot Bitcoin ETF başvurusunu çoktan kabul etti.

Fidelity Investments, WisdomTree, VanEck, Invesco ve ARK 21Shares tarafından yapılan öbür Bitcoin ETF müracaatları da kabul edildi. Bu durum, düzenleyici kurumun müracaatları ciddiye aldığını ve spot Bitcoin ETF onayının kripto para piyasası için bir öbür kayda kıymet zafer olacağını açıkça gösteriyor.

ETF müracaatının kabul edilmesi BTC fiyatını yükseltti

BTC fiyatı, BlackRock tarafından yapılan spot BTC müracaatının, bir dizi spot BTC ETF müracaatına yol açmasının akabinde yükselmeye başladı. BTC fiyatı tekrar 30.000 düzeyini aştı ve yatırımcılar BTC ETF dosyalama haberlerini beklerken şu anda bunun üzerinde seyrediyor.

BTC fiyatı son 24 saatte yüzde 1 düştü ve fiyat şu anda 30.000 dolar düzeyine yakın süreç görüyor.

24 saatin en düşük ve en yüksek düzeyleri sırasıyla 29.685 ve 30.330 dolar.

Ayrıca süreç hacmi son 24 saatte yüzde 68 oranında hafif bir artış göstererek yatırımcılar ortasında bir ilgi olduğunu gösterdi.

Bu makale birinci olarak Kripto Para Haber üzerinde yayımlanmıştır.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Henüz oy kullanılmadı)
Loading...

Yorum Yap