SEC Lideri Gensler, Ripple kararı hakkında birinci sefer konuştu

SEC Lideri Gensler, Ripple kararı hakkında birinci sefer konuştu

Paylaş
Ulaş Utku Bozdoğan: SEC Lideri Gensler, Ripple kararı hakkında birinci sefer konuştu

Investing.com – ABD Menkul Değerler ve Borsa Komitesi (SEC) Lideri Gary Gensler, mahkemenin Ripple davasında verdiği özet karar hakkında birinci kere konuştu.

Gary Gensler, federal mahkeme yargıcının XRP varlığı hakkında kişisel yatırımcı satışlarında bir menkul değer olmadığı kararı üzerine hayal kırıklığına uğradığını söyledi.  Açıklanan karar, kripto iştirakçileri ortasında sevinçle karşılanırken Gensler, karar hakkındaki memnuniyetsizliğini lisana getirdi. 

Bununla birlikte Gensler, özet kararın devamında kurumsal yatırımcıların korunmasına yönelik yapılan açıklamadan şad olduğunu ve ferdi yatırımcılarla ilgili verilen kararı ise değerlendirmeye devam ettiklerini aktardı. 

Alınan kararın kendilerini yıldırmayacağını ima eden Gensler, kripto kesimindeki uğraşlarına devam edeceklerine dair sözler kullandı.

New York Güney Bölgesi Yargıcı Analisa Torres’in XRP’nin borsa ve ticaret platformlarında gerçekleşen XRP satışının menkul değer süreci olarak değerlendirilmediğini söz etmesinin akabinde geçen hafta kripto para, önemli oranda paha artışı kaydetti. Ayrıyeten bu gelişme, birçok kripto borsasının tekrar XRP ticaretine başlamasını sağladı.

Ripple davasında son durum: Sulh Ceza Mahkemesi uzlaşma talimatı verdi

Ripple – SEC davasında özet karar çıksa da yasal süreç devam ediyor. Yargıç Analisa Torres’in geçen hafta verdiği kararın akabinde, dava bu hafta ön duruşma için Sulh Ceza Hakimi Sarah Netburn’e gönderildi.

Özet kararda XRP’nin kişisel ve kurumsal yatırımcılara satışları konusunda farklı kararlar verilirken Sarah Netburn, taraflara uzlaşma talimatı verdi. Bununla birlikte mahkemedeki yoğunluk hasebiyle uzlaşma görüşmesinin en erken 6 ila 8 hafta sonra gerçekleşebileceği düşünülüyor. 

Diğer yandan piyasa yorumcuları SEC’in alınan özet karara itiraz edeceğine kesin gözüyle bakıyor. Ripple CEO’su Brad Garlinghouse ise SEC’in karara itiraz edebilmesi için uzun bir süreç geçmek zorunda olduğunu argüman etti.

Yazar: Günay Caymaz

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Henüz oy kullanılmadı)
Loading...

Yorum Yap