Ulusal Avustralya Bankası, kriptoya geçit vermedi!

Ulusal Avustralya Bankası, kriptoya geçit vermedi!

Paylaş
Ulaş Utku Bozdoğan: Ulusal Avustralya Bankası, kriptoya geçit vermedi!

National Australia Bank (NAB), müşterilerini korumak için yüksek riskli kripto para borsalarına yapılan birtakım ödemeleri bloke ettiğini söyledi.

Banka Pazartesi günü yaptığı açıklamada, Mart ve Temmuz ayları ortasında dolandırıcılık kaygılarını artıran 183 milyon dolardan fazla ödemeye müdahale ettiğini söyledi. Kriptoya yönelik yasa dışı olaylar üzerindeki sıkılığını artıran Ulusal Avustralya Bankası, yeni açıklamarıyla dikkatleri çekti.

Ulaş Utku Bozdoğan: Ulusal Avustralya Bankası, kriptoya geçit vermedi! 1

Yetkili isimler açıklamada bulundu

NAB Küme Soruşturmaları ve Dolandırıcılıktan Sorumlu Yöneticisi Chris Sheehan yaptığı açıklamada, “Ödeme istemleri sunmak, sahtekarlığa karşı tedbir almak ve beklenmeyen kısa iletilerde ilişkilerin kullanımını durdurmak, yakın vakitte uygulamaya koyduğumuz değerli tedbirler ortasında yer alıyor” dedi.

İlgili borsalar hakkında detaya girmeden görüşlerini belirten Sheehan, “Artık dolandırıcıları durdurmak için daha fazla efor sarf etmek maksadıyla yüksek riskli kripto para borsalarına yapılan birtakım ödemeleri bloke etmek için harekete geçiyoruz” diye kelamlarına ekledi.

NAB, Avustralyalıların geçen yıl kriptoyla ilgili dolandırıcılıklar nedeniyle 221 milyon Avustralya Doları (150,5 milyon ABD Doları) kaybettiğini kaydetti. Avustralyanın kripto sanayisine karşı bu türlü bir tavır sergilemesi, toplulukların reaksiyonuna yol açtı. Bu olayın Avustralyada yer alan kripto faaliyetlerini nasıl etkileyeceği merakla takip ediliyor.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Henüz oy kullanılmadı)
Loading...

Yorum Yap