Onchain’de de NFT ayı piyasasında mı?

Onchain’de de NFT ayı piyasasında mı?

Paylaş
BTC Piyasası: Onchain’de de NFT ayı piyasasında mı?

Gecen hafta Binance’in üst seviye yöneticilerinden 3 kişinin istifa etmesi üzerine, kripto piyasalarında bir kaygı oluşurken, onchain tarafına bu durumun çok tesir etmediğini görüyoruz.

Intotheblock datalarına nazaran, merkezi borsalardan Bitcoin ve Ethereum çıkışları geçen hafta olağan düzeylerde kalırken, Kaiko datalarına nazaran Binance özelinde sene başından beri spot hacimde pazar hissesi toplam %63’ cilt 54% ye geriledi.

BTC Piyasası: Onchain’de de NFT ayı piyasasında mı? 1
BTC Piyasası: Onchain’de de NFT ayı piyasasında mı? 2

Onchain tarafında en çok dikkat çeken durum ise NFT Koleksiyonlarının fiyat ve hacimlerinin düşüş suratındaki artış oldu.

Bored Ape Yacht Club ve CryptoPunks son 2 yılının en düşük düzeyine gerilerken, Azuki koleksiyonun ortalama fiyatı 50% düştü.

BTC Piyasası: Onchain’de de NFT ayı piyasasında mı? 3
BTC Piyasası: Onchain’de de NFT ayı piyasasında mı? 4

Onchain verilerene nazaran Bitcoin’ in dolanımdaki arzının 80% i karda gözüküyor. Metriğe nazaran 90% üzerine çıktığımızda kar satışlarının gelebileceğin öngörmemiz mümkün.

BTC Piyasası: Onchain’de de NFT ayı piyasasında mı? 5

Kısa vadeli Bitcoin tutanlar anlık fiyatına nazaran 26%’sı ziyanda, 74%’ü karda gözüküyor, bu da yüksek bir oran sayılabilir. 21%’i ise yeni spot fiyatına çok yakın düzeylerde maliyetlenilmiş gözüküyor, bu da fiyatta çok hassaslığa sebep olduğu söylenebilir.

BTC Piyasası: Onchain’de de NFT ayı piyasasında mı? 6

Düzeltilmiş MVRV ratiodaki, düzeltilmiş gerçekleşen fiyatın altına Haziran 2022’de düştüğümüzde ayı piyasası derinleşmişti. Bitcoin fiyatı ilerleyen günlerde muhtemel bir düşüş gelirse bu seviyeyi dayanak olarak kullanabilir (25500).

BTC Piyasası: Onchain’de de NFT ayı piyasasında mı? 7

Bitcoin Yatırımcı İndikatörüne nazaran ise, 2 yıllık hareketli ortalamanın çabucak altındayız. Genel manada yatırım için Bitcoin şu an uygun bir fiyatta bulunurken, bu yeşil çizginin üzerine çıkar ise yatırım için nötr bir alana girmiş olacak. Bu ortalama anlık olarak 32.700$’da bulunuyor.

BTC Piyasası: Onchain’de de NFT ayı piyasasında mı? 8
BTC Piyasası: Onchain’de de NFT ayı piyasasında mı? 9

Referanslar:

https://www.lookintobitcoin.com/

https://insights.glassnode.com/

https://www.kaiko.com/

https://www.intotheblock.com/

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Henüz oy kullanılmadı)
Loading...

Yorum Yap