Kripto paralar haftaya negatif seyirle başladı: Bitcoin, 30.000 doları müdafaa gayretinde

Kripto paralar haftaya negatif seyirle başladı: Bitcoin, 30.000 doları müdafaa gayretinde

Paylaş
Ulaş Utku Bozdoğan: Kripto paralar haftaya negatif seyirle başladı: Bitcoin, 30.000 doları müdafaa gayretinde

Investing.com – Kripto para piyasaları hafta sonu zayıf bir görünüm sergiledi. Bitcoin ise satıcı yüklü süreçlerde 30.000 dolar üzerinde kalmayı başardı.

Kripto paralar, son 48 saatlik dönemde düşük süreç hacmiyle hareket ederken satıcılı süreçler eşliğinde piyasada negatif görünüm devam ediyor.

Bitcoin, geçen hafta 31.000 dolar bandına hakikat atılımlar yapsa da satış baskısının tesiriyle 30.000 dolardaki ruhsal düzeyine kadar geriledi. Fakat piyasa yorumcuları, satıcılı devam eden seyirde Bitcoin’in 30.000 dolar bölgesini muhafazasını olumlu karşılıyor.

Bitcoin ile ilgili öbür gelişmelerde Blockchain dataları, büyük yatırımcıların son haftalarda BTC birikimine devam ettiğini gösterdi. Santiment’in bilgilerine nazaran 10 ila 10 bin Bitcoin bulunduran cüzdanlar, son 3 haftada 71 bin BTC aldı. Santiment’in yorumuna nazaran büyük yatırımcılar, Bitcoin’in 30.000 – 31.000 dolar aralığında sıkıştığı devirde birikimlerine devam ederek önümüzdeki periyotlar için yükseliş hissiyatını koruyor.

Diğer yandan 31.000 dolar bölgesinde hissedilir bir baskı kelam konusuyken öbür bir ölçümde geçen ay Bitcoin’in merkezi borsa bakiyesinin düşüşe devam ettiği görüldü. Bu da birtakım piyasa iştirakçilerinin bir sonraki atılımın üst taraflı olabileceği tarafında yorumlarına katkı sağladı. Bunun yanında spot Bitcoin ETF durumu piyasaların odağında kalmaya devam ediyor. Yatırımcılar, mümkün bir onayın piyasayı nasıl etkileyeceğini ölçmeye çalışırken bir yandan da gözler makroekonomik datalarda.

Geçen hafta beklentilerin altında gelen tarım dışı istihdam verisinin akabinde bu hafta takip edilecek en kıymetli göstergelerden biri ABD enflasyonu olacak. Piyasalar, Çarşamba günü TSİ 15.30’da açıklanacak olan ABD enflasyon verisi öncesi, volatil hareketlere sahne olabilir.

Kripto para piyasalarında son durum

Piyasanın geri kalanına bakıldığında birinci 10’daki pozisyonu kaybeden Litecoin ile birlikte 10. sıraya yerleşen Tron ve Solana, %4 bandında düşüşle en çok gerileyen altcoin’ler oldu. Birinci 100’de ise PEPE, BONE, CFX, INJ, RNDR, %5’in üzerinde kayıpla en çok düşen altcoin’ler oldu.

Yüksek piyasa pahasına sahip kripto paralar ortasında kısmi kazanımlar görülürken COMP, %10’a yakın bedel artışıyla piyasadan müspet ayrışan altcoin pozisyonunda.

Toplam kripto para piyasa pahası 1,17 trilyon dolara çekildi. Süreç hacmi ise 22 milyar dolar üzere düşük düzeyde devam ediyor. Bitcoin hakimiyet oranı %50’de kalırken Ethereum hakimiyet oranı %19 düzeyinde. Kripto para endişe ve risk iştahı endeksi ise 57 düzeyiyle nötr bölgede kalıyor.

Yazar: Günay Caymaz

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Henüz oy kullanılmadı)
Loading...

Yorum Yap